0

Een nieuwe telefoon kopen, doe je niet zomaar even. Jaarlijks komen er tientallen nieuwe telefoons op de markt bij, zodat het steeds moeilijker wordt om geen geschikt toestel te vinden. Voordat je een nieuwe telefoon gaat kopen, moet je je afvragen waarvoor je de telefoon wilt gaan gebruiken. Er zijn enkele zaken die je moet bekijken.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem van een smartphone is belangrijk. De meest voorkomende zijn iOs en Android. Het iOs systeem wordt gebruikt op de smartphones van Apple. Het iOs systeem is beperkter in het uitwisselen van bestanden dan Android, maar is wel veilig. Adroid is het besturingssysteem dat door de meeste andere merken wordt gebruikt zoals: Samsung en Huawei. Alle merken die gebruik maken van dit systeem plaatsen niet verwijderbare apps over het besturingssysteem. Er bestaat ook Android One. Dit is een kale Androidversie. Maandelijks ontvang je hierbij de juiste updates.

Foto’s maken

Wil je met je smartphone regelmatig mooie foto’s maken, dan zijn er veel zaken waar je op moet letten. Het aantal megapixels is belangrijk voor het maken van een mooie foto, maar ook de beeldstabilisatie. Ook de sluitertijd van het diafragma kun je beoordelen. Kijk ook naar de lens van het toestel. Met een telelens kun je ver inzoomen en met een groothoeklens kun je weidse landschappen duidelijk fotograferen. Laat je bij een nieuwe telefoon kopen daar goed over voorlichten.

Films

Wil je de smartphone gebruiken om films te bekijken, dan is de schermkwaliteit van groot belang. Wanneer het toestel HDR 10 ondersteunt, zullen de kleuren van het scherm geweldig zijn. In veel gevallen kun je nagaan of het toestel zal voldoen aan je eisen.

De snelheid van je smartphone

De snelheid van je smartphone is vooral belangrijk wanneer je op je smartphone graag spelletjes speelt. Er moet in de telefoon dus een krachtige processor zitten.

Ook het werkgeheugen is belangrijk. Hoe groter het werkgeheugen is hoe meer taken je tegelijk kunt uitvoeren.

Batterij

Bij een nieuwe telefoon kopen is het belangrijk dat je kijkt wat de levensduur van de batterij is. Er moet een goede batterij in de smartphone aanwezig zijn. Het moet niet zo zijn dat je de batterij na iedere paar uur moet opladen. Kijk dus hier vooral na bij de aanschaf. Ze worden vaak geselecteerd van matig tot uitstekend. Ook is het belangrijk dat het scherm zuinig werkt.

Andere zaken

Er zijn bij een smartphone meer zaken die van belang zijn dan de al genoemde. Bijvoorbeeld: 2 simkaarten waarbij je privé en werk kunt scheiden, een gezichtsherkenning, een vingerafdrukscanner. Is je telefoon waterdicht? Dat zijn allemaal zaken waar je bij de aankoop rekening kunt houden. Laat je bij de aankoop van je nieuwe smartphone goed voorlichten. Noteer alle punten die voor je van belang zijn op papier, voordat je naar de winkel gaat.