5 bestemmingen voor een familieweekend in de buurt van Italië

Wat is er leuker en relaxter dan met jouw familie een weekend op stap gaan in het buitenland? Steeds vaker zien we dat bijv. ouders of grootouders hun gezin of de complete familie als cadeau kerst verrassen met een weekendje in een buitenlands vakantiehuis of in een hotel. Kun je je dit veroorloven, dan is er niks mooiers om een familieweekend te organiseren in de buurt van de Italiaanse grens. In de buurt van Italië zijn er namelijk diverse prachtige locaties om een gezellig weekend met je familie- of gezinsleden door te brengen. Het leuke is dat je op die plekken dan een kort uitstapje naar Italië kunt maken. Zo combineer je de dynamiek en atmosfeer van twee landen in één weekend en geef je je kinderen of kleinkinderen een unieke ervaring mee! In dit artikel zetten we vijf toplocaties op een rij, die je als cadeau kerst kunt bezoeken om een gezellig familieweekendje te organiseren voor je geliefden!

1. Een gezellig huisje in de cult(uur)stad Genève in Zwitserland

Een van de mooiste plekken om te bezoeken in de buurt van de Italiaanse grens is de Zwitserse cultuurstad én cultstad Genève. Deze stad heeft een zeer rijke geschiedenis en veel prachtige cultuur en architectuur. Een attractie in deze stad waar je met je familie en/of gezin zeker even heen moet gaan, is de wereldberoemde Jet d’eau-fontein, letterlijk ‘waterstraal’. Deze fontein staat sinds de bouw in 1891 symbool voor de stad Genève en is eigenlijk het belangrijkste herkenningspunt van deze Zwitserse stad. In de oude binnenstad zijn de kathedraal van Saint-Pierre, de Treillepromenade en het Reformatiemonument echte aanraders!

2. Sölden: een leuke Oostenrijks gemeente vlak bij Italië

Een pittoreske Oostenrijkse regio die het waard is om een familieweekend te vieren tijdens de wintermaanden en ook ’s zomers is het prachtige gemeente Sölden. In de winter kun je hier met familieleden lekker langlaufen en skiën. Maar ook in de zomermaanden is er in Sölden genoeg te beleven, zoals mountainbiken door de prachtige bergen en landschappen. Als je tijd hebt, ga dan sowieso bij de Freizeit Arena langs. Dit grote sportcomplex heeft een schitterend subtropisch zwembad!

3. Sankt Moritz: een Zwitserse prachtstad

Sankt Moritz is een stad met ongeveer 4800 inwoners en geldt als één van de bekendste skigebieden ter wereld. Vanaf deze stad kun je verder een schitterende treinreis maken naar het Comomeer en andere Italiaanse gebieden!

4. Het Franse Albertville

Op zo’n 30 kilometer van de Italiaanse grens ligt in Frankrijk de leuke stad Albertville, waar ooit de Olympische Winterspelen zijn georganiseerd. Een ideale plek voor iedereen die houdt van wintersport, een bruisend uitgaansleven en lekker eten in restaurants van topkwaliteit. In Albertville is veel prachtige architectuur te vinden. Bezoek de beroemde snoepwinkel van deze plaats, laat je verrassen in het kunsthistorisch Musee d’Art et d’Histoire d’Albertville of daag elkaar uit in de Mirror Escape Game!

5. Davos: een prachtig cadeau kerst voor ski- en sneeuwliefhebbers

Wie kent het niet: de Zwitserse gemeente Davos, dicht bij de Italiaanse grens. Davos is vooral bekend als uniek wintersportgebied, maar heeft nog veel meer in petto voor iedereen die hier een weekendje op vakantie gaat. In de regio kun je heerlijk skiën, wandleen en langlaufen. Maar ook paragliden en een bezoek aan Lake Davos behoren tot de opties!