Alles over efoilen

Vandaag heb ik voor jou een leuke blog klaarstaan. Heb jij zin om iets leuks te lezen wat de laatste paar jaren heel trending is op het water en waar je iedereen mee verbaasd? Dan kan het lezen van de blog wellicht wat voor jou zijn! Soms zie je in Nederland of op filmpjes die je voorbij ziet komen op Youtube van die mensen die op een soort surfboard staan en zweven over het water zonder enige golven. Dat noem je efoilen. Efoilen is het zweven over het water met een efoilboard die wordt aangedreven door een elektromotor onder het board. Het besturen van het board gaat met een kleine afstandsbediening die je vast hebt in je handen. Daarnaast is balans ook belangrijk, want hiermee stuur je en geef je richting en zo blijf je ook op het board staan. Het efoilen heeft een maximale snelheid van 20 km/h en is daarom onder het limiet om een vaarbewijs te moeten hebben ervoor.

Geschiedenis van efoilen

Zoals ik hierboven al vertelde is efoilen de laatste paar jaren echt heel erg op komst. In landen zoals Ibiza, Dubai, Australië en Amerika is het efoilen volop te zien. In Nederland wordt het ook al vaker gedaan maar door het weer is het minder aantrekkelijk. Oorspronkelijk komt het efoilen uit Australie. Een man genaamd Brett Curtis bouwde een board met een draagvleugelsysteem. Hij plaatste deze foto’s op een surfforum waar later mensen het gingen testen. 3 jaar later werd er door Kai Lenny het foilboard bekend gemaakt bij het golfsurfen. In 2017 werd er dan eindelijk een bedrijf opgericht in Puerto Rico genaamd Lift Foils. Zij maakte het eerste elektrische foilboard. Nu wordt het volop gebruikt door bekende mensen zoals Dan Bilzerian, Justin Bieber en nog veel meer. De komende jaren zal het alleen maar meer stijgen.

Kopen van een efoilboard

Wanneer je na het lezen van deze blog wellicht interesse hebt in een efoil board en een kijkje wilt gaan nemen bij verschillende bedrijven dan raak ik aan om een kijkje te nemen bij Efoil Amsterdam. Zij hebben een ruime keuze aan efoilboarden en ze hebben een uitstekende service. Daarnaast kan je ook een efoilboard huren bij hun wanneer je eerst wilt gaan testen of gewoon een leuk dagje wilt hebben. Tot slot, wanneer je een board koopt. Kijk dan naar boarden met een lange accuduur. Wat je niet wilt is dat je straks het water op gaat en na een half uur is je board al leeg.