Alles over verschillende typen lampen

Verlichting in je woning is onmisbaar. Overweeg dan ook goed welk type lampen je verwerkt in het interieur. Naast dat lampen heel praktisch zijn, ze geven licht, zijn het ook hele mooi sfeermakers. Licht hebt je nodig in de avond om te lezen, koken en leven. Je kan wel stellen dat licht je wooninterieur maakt of breekt. Je leest in dit artikel over de verschillende soorten lampen die er zijn en kunnen als inspiratie dienen. Lees snel verder.

De hanglamp

Het komt iedereen wel bekend voor, de hanglamp. Dit type lamp zie je het meeste terug bij mensen in huizen. Je hangt zo'n hanglamp heel simpel boven de eettafel, maar je ziet ze ook genoeg in een zithoek of in een hoekjes als decoratie verlichting. Beschik je over een werkplek in huis, dan kun je daar ook perfect hanglampen plaatsen. Het mooie aan hanglampen is dat ze er in verschillende soorten stijlen zijn. Zo heb je industriële hanglampen, maar ook klassieke en bohemian lampen. De bohemian lamp zie je de laatste tijd vooral terug in interieurs. Tegenwoordig is de trend om natuurlijke materialen te gebruiken.

De wandlamp

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je het over lampen hebt, maar de wandlamp is ook ideaal als verlichting en kunnen verrassend uit de hoek komen. Het mooie aan wandlampen is dat je ze makkelijk ophangt, maar net zo goed weer makkelijk weghaalt. Als je bijvoorbeeld een mooie schilderij extra wilt belichten dan zijn wandlampen daar heel geschikt voor. Of plaats ze bij de bank voor extra licht om te lezen. Populair en trendy op dit moment is de wandlamp industrieel.

De plafondspots

Er zijn goede redenen te bedenken om plafondspots te plaatsen. Je hebt namelijk met deze verlichtende spotjes kleine verlicht punten die nooit in de weg hangen. Dat is wel anders met bijvoorbeeld vloerlampen die behoorlijk aanwezig kunnen zijn in jouw interieur. Daarnaast ben je met plafondspots niet afhankelijk van één lichtsoort. Je kan de spotjes zo instellen voor meer licht of juist minder licht om meer sfeer te creëren. Daarnaast zijn plafondspots te richten, zodat je ze kan inzetten voor accentverlichting. Hip spotje op de markt tegenwoordig is de plafondspots industrieel.

De vloerlamp

Je ziet ze overal, de vloerlamp. Dit is verlichting dat door de meeste mensen gekocht wordt. Je hebt ze in ontelbare stijlen en soorten, waardoor er altijd wel iets voor je bij zit. Simpelweg kan je alle kanten op met vloerlampen en zijn relatief ook nog eens een stuk goedkoper.