Alles wat jij moet weten voordat je hockeyschoenen koopt

Het uitkiezen van hockeyschoenen klinkt al snel als een mode dingetje. De meeste zullen snel denken aan merken die zij mooi vinden of aan kleuren die zij leuk vinden. Begrijp mij niet verkeerd. Ikzelf ben ook zeker iemand die het uiterlijk van schoen erg belangrijk vindt. Je staat niet tenslotte een heel seizoen op die schoenen te spelen. Zelf vind ik het altijd mooi staan als jouw schoenen matchen met het team tenue. Ook op foto’s staat een mooie match natuurlijk vele malen beter. Toch zijn de functies van de hockeyschoenen op zijn minst net zo belangrijk als ze al niet belangrijker zijn dan het uiterlijk van de schoenen. In dit artikel vertel ik je over de eigenschappen waar een goede hockeyschoen aan moet voldoen. 

Schokdemping 

Een hockeyveld bestaat uit een relatief harde ondergrond. Het inzetten van explosieve sprints, het maken van onverwachte bewegingen en ook het normale lopen zorgt voor een zware belasting op je enkels en voeten. Wanneer je schoenen aanschaft die beschikken over een goede schokdempers voorkom je overbelasting van je enkels. In de ergste gevallen kun je zelfs ernstige blessures voorkomen. Het schokdempend vermogen van je hockeyschoen wordt bepaald door de dikte en hardheid van de tussenzool van je schoen. Winkelmedewerkers kunnen je altijd een goed advies geven over de schokdemping van de verschillende hockeyschoenen.

Grip

De combinatie van het schoen profiel, tussenzool en de ondergrond van het veld waarop je speelt bepalen de grip die de schoen heeft. Het is belangrijk dat het profiel van je schoen ervoor zorgt dat je niet uitglijdt of dat je voet blokkeert tijdens het spelen van een wedstrijd. Ook goede grip gaat overbelasting tegen en kan in de ergste gevallen blessures voorkomen. 

Draagcomfort

Buiten het uiterlijk van de schoen, een goede schokdemping en goede grip moeten de schoenen natuurlijk ook gewoon lekker zitten. Een kleine tip van mij is om ongeveer 0,5 tot 1 centimeter aan ruimte over te houden bij je tenen. Tijdens het spelen van een wedstrijd ben je natuurlijk de hele tijd aan het draaien en rennen. Een beetje extra ruimte bij de tenen draagt dan bij aan een betere draagcomfort van de schoenen. 

 

Onlangs heb ik zelf schoenen gevonden die voldoen aan al de bovenstaande eisen. Deze heb ik gevonden bij hockeyspullen.nl. De hockeyschoenen van hockeyspullen.nl voldoen aan de verwachtingen die ik van de schoenen had. Mijn oog was gevallen op een paar adidas hockeyschoenen. Buiten een mooi en sportief uiterlijk zijn deze hockeyschoenen kwalitatief gezien ook super.