As sieraden voor een mooie herinnering

Iedereen weet dat het leven niet oneindig is en dat er een dag komt waarop een geliefde komt te overlijden. Hoewel dit voor veel mensen een zware gebeurtenis is, hoort dit bij het leven en krijgt iedereen er op een bepaalde dag mee te maken. Om de verwerking wat makkelijker te maken en de herinnering wat sterker, zijn er verschillende mooie spullen te koop. Iets waarover ik eerst nog nooit had gehoord, zijn as sieraden. Deze sieraden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen, formaten en prijzen. Naast as sieraden geven mensen er ook de voorkeur aan om een herinnering aan hun geliefde op te slaan in een urn. Urnen kunnen zowel op een begraafplaats als op een mooie locatie in huis worden bewaard. In dit blog bespreek ik graag een paar van de mogelijkheden om je zo een goed beeld te geven.

As sieraden verkrijgbaar in verschillende vormen

As sieraden (ook wel assieraden genoemd) zijn vaak gevorm als hangers met daarin een askamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afmetingen, vormpjes en prijsklassen. Voor kinderen bijvoorbeeld zijn er as sieraden verkrijgbaar in de vorm van een regenboog. Dit sieraad heeft ook alle kleuren van de regenboog en heeft daardoor een vrolijke uitstraling. Veel mensen vinden dit niks, maar voor een kind bijvoorbeeld kan dit juist een hele prettige manier zijn om een broertje of zusje, vader of moeder of bijvoorbeeld oma bij zich te dragen. Ik denk dat het een hele mooie manier is om een dierbare te blijven herinneren, maar iedereen is hier natuurlijk helemaal vrij in. 

Urnen voor uw dierbaren

Ook urnen zijn te koop in meerdere vormen en van meerdere materialen. Zo bestaan er urnen die zijn gemaakt van keramiek, messing of marmer. Maar ook urnen van andere steensoorten behoren tot de mogelijkheden. Een urn kan zowel op een begraafplaats als in een woning worden bewaard, daar is de familie van de overledene natuurlijk helemaal vrij in. Urnen zijn er in veel verschillende vormen, denk hierbij aan een beeld met roos, engel of zonnebloem. Maar ook in een bolvorm, vierkant, vaas of vierkant zijn er varianten mogelijk. Een urn is een mooie manier om een dierbare te blijven herinneren en iedereen is er natuurlijk helemaal vrij in hoe hij of zij dit doet.

Zelf heb ik een situatie meegemaakt waar mensen de mogelijkheid kregen om as van een dierbare zowel in een urn als in een sieraad op te laten slaan. Zo kan iedereen zelf kiezen wat hij wil en ik vind dit een hele fijne gedachte.