Home Fashion Badmode voor jouw lichaamstype

Badmode voor jouw lichaamstype

0
Badmode voor jouw lichaamstype

Elk lichaam is anders, maar er zijn toch een aantal vrouwelijke figuurtypes te onderscheiden. Er zijn eigenlijk grofweg zes vrouwelijke vormen te onderscheiden, namelijk Y, X, H, A, O en 8. Het kan handig zijn om dit van jezelf te weten. Zo kun je badmode uitzoeken die jouw figuur ten goede komt. In deze blog zal ik daarom ingaan op de verschillende lichaamsvormen die er zijn.

Een Y-figuur

Om te beginnen bestaat er dus een Y-figuur of V-figuur. Dit type lichaam kenmerkt zich door de bredere schouders tegenover smallere heupen. Er is vaak een rechte lichaamslijn en lange armen. Met dit lichaamstype oog je vaak atletisch. Wanneer je bijvoorbeeld een V-figuur hebt, dan kun je het beste een bikini nemen waarbij het onderstuk het meeste aandacht trekt. Door bijvoorbeeld een donkere bikinitop te combineren met een gekleurd broekje, zorg je voor optisch balans.  

Een X-figuur

Een X figuur wordt ook wel het zandloper figuur genoemd. Vaak heb je dan brede heupen en smalle taille. Je schouders zijn evenredig met je heupen en je hebt verder rechte lichaamslijnen. Binnen het zandloper figuur heb je dan nog een 8-figuur. Het enige verschil is dat dit figuur voller is. Vrouwen die flinke rondingen hebben, kunnen zich onder deze categorie plaatsen. Bij dit figuur past eigenlijk vrijwel alles. Maar je kunt je figuur complimenteren door het accent te leggen op je taille, door bijvoorbeeld een high-waist bikini onderstuk te nemen.

Een H-figuur

Het H-figuur lijkt erg op het X-figuur maar heeft een rechtere vorm. Er is eigenlijk een minder sterke taille. Modellen hebben bijvoorbeeld vaak een H-figuur. Dit komt omdat kleding op een rechte figuurlijn vrijwel altijd goed past. Wanneer je een H-figuur hebt, dus een recht lichaamstype, dan is het slim om ook juist rechte kleding te dragen. Hierbij mis je eigenlijk een beetje vorm in je lichaam en dat kun je nabootsen met je badmode. Kies bijvoorbeeld voor een bikini met franjes om de nadruk te leggen op je vormen. Ook badpak, monokini of tankini kun je met dit lichaam goed dragen.

Een A-figuur

Een A-figuur heeft het meeste volume aan de onderkant van het lichaam zitten. Het wordt dan ook vaak een ‘peer’ figuur genoemd. De uiterlijke kenmerken van dit figuur zijn brede heupen en volle benen, terwijl je vaak een mooie slanke taille hebt. Ook bij een A-lijn kun je het beste badmode kiezen dat juist aandacht legt op je bovenlichaam. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke tops.

Een O-figuur

Tot slot zou je ook een O-figuur kunnen hebben. Dit lichaamstype wordt ook vaak het ‘appel’ figuur genoemd. Je hebt dan een ronde lijn in je lichaam. Je schouders lopen bijvoorbeeld ronder af en je hebt weinig tot geen taille. Een rond figuur, zoals het O-figuur, kun je het beste complimenteren door juist goed aansluitende badmode te gebruiken, waarbij je de aandacht legt op je bene.  

Welke badkleding kun je het beste dragen?

Over het algemeen kun je dus het beste kiezen die goed aansluit op de delen van je lichaam die je wilt accentueren. Er zijn heel wat merken die badmode aanbieden aangepast op jouw figuurtype. Het merk Meyer Mode heeft bijvoorbeeld een uitgebreid assortiment aan badpakken, strandjurken en bikini grote maten. Zo ben je ervan verzekerd dat je kleding uitzoekt waar jouw figuur het beste in uitkomt.