Zo blijf je stylish met het warme weer!

bermuda heren

In ons koude kikkerlandje zijn we gewend aan regen, regen en nog eens regen. Misschien wat sneeuw vroeg in het jaar en hooguit een paar dagen rond de 30 graden als het hartje zomer is. Maar de laatste week zijn er door het hele land hitterecords verbroken, met temperaturen tot wel 41 graden in het zuiden. Omdat ons lichaam dit niet gewend is worden we allemaal snel een rotzooi. Of je nou even snel naar het station loopt om op je werk te komen, hard moet fietsen of in een bomvolle trein richting het strand zit, we zweten allemaal en dat ziet er niet altijd even charmant uit. Ook voelt niet iedereen zich even comfortabel in blote kleding. Maar hoe los je dat op terwijl je er nog steeds enigszins modebewust bij kan lopen?

Variaties op korte broeken

Bij een korte broek zijn er eigenlijk twee standaard beelden die iedereen heeft. Een spijkerbroek of cargo short tot de knieën voor mannen, en een jeans in hotpants model voor vrouwen. Maar als je daar geen fan van bent, niet gevreesd! Er zijn véél en véél meer opties als het op korte broeken aankomt. Voor vrouwen zijn tegenwoordig de bikershorts helemaal hip. Dat is een soort korte legging. Lekker comfortabel en niet zo warm als dikke spijkerstof, en je kunt er supertoffe outfits mee maken omdat ze simpel en makkelijk te combineren zijn! Ook de bermuda heren is een stuk veelzijdiger dan de meeste mannen misschien denken. Ze zijn er in allerlei modellen, kleuren, soorten en maten. Als je iets langer zoekt en verschillende websites en winkels probeert vind je een hoop dingen die lekker luchtig zijn maar ook ontzettend leuk!

Materiaal is belangrijk

Wat vaak vergeten wordt in het bepalen van hoe warm een kledingstuk nou écht in de praktijk is, is het materiaal. Je kan het kortste broekje ter wereld aan doen, maar als die van het verkeerde materiaal gemaakt is zweet je je al snel alsnog een ongeluk. Korter betekent dus niet altijd beter! Een linnen broek of rok bijvoorbeeld is ontzettend luchtig. Omdat de stof zo dun is plakt het niet aan je huid vast, is het niet zwaar, en door de luchtdoorlatendheid krijg je het niet zo warm en wordt het zweten tot een minimum gehouden. Een lange linnen rok of broek staat iedere vrouw goed als je het combineert met een leuk zomers topje!