Beter sporten door de chiropractor

De sportscholen zijn weer open. Ook mag de amateur wedstrijdsport weer doorgaan zoals normaal. Dat betekent dat heel Nederland eindelijk weer mag sporten. Zeker in de strengste tijden van de pandemie was het lastig om genoeg beweging te krijgen. Werken van half 9 tot 5 uur s ’avonds, eten koken, avond eten en dan moest je snel omkleden om buiten te gaan sporten als je voor de avondklok nog binnen wilt zijn. Gelukkig is deze tijd achter de rug en komt dit ook hopelijk nooit meer terug. Laatst sprak ik met fysio Hilversum, dit is mijn lokale fysiotherapeut en chiropractor. Ik had verwacht dat door de maatregelen zij veel minder klandizie zouden hebben, maar dat bleek niet zo te zijn. Juist door de toenemende stress en drukte door de pandemie draaide de chiropractor overuren.

 

Wat is chiropractie?

U heeft waarschijnlijk wel eens eerder gehoord van fysiotherapie, maar niet van chiropractie. Fysiotherapeuten, zoals fysio Hilversum helpen met het bewegen van de spieren als deze schade hebben opgelopen. Zo helpen ze veel oudere mensen die moeite krijgen met bewegen, maar ze helpen ook heel veel sporters die een blessure hebben opgelopen. Chiropractie is een andere tak van sport. Een chiropractor is er namelijk opgericht om pijn van gewrichten en spieren direct te verlichten. Het kan voorkomen dat een zenuw gekneld raakt doordat een spier of gewricht verkeerd zit. Dit kan voor veel pijn lijden. Een chiropractor is speciaal getraind om deze pijn te verlichten. Dit doet hij door je gewrichten te corrigeren, en zo de druk op de zenuw te verlichten. Vaak zorgt dit dan ook voor directe pijnverlichting. Een zenuw kan gekneld raken door overmatig sporten, maar ook door een verkeerde werkhouding. Fysio Hilversum vertelde dat dit één van de redenen was waarom ze gedurende de lockdown nog zo veel klanten hadden. Veel van ons hebben namelijk een hele slechte werkhouding waardoor onze ruggenwervel verkeerd komt te staan.

 

Last van je spieren?

De meeste mensen worden ook behandeld voor hun ruggenwervel, verteld fysio Hilversum. Dit komt door een slechte werkhouding of door een slecht bed. Dit kan voor veel pijn zorgen in ons hele lichaam omdat ons zenuwstelsel door onze rug heen gaat. Heeft u last van pijn in uw, nek, rug, of op een andere plek. Dan is kan het goed zijn om eens naar een chiropractor toe te gaan. Zij kunnen deze pijn voor u verlichten en helpen om deze pijn te voorkomen met bijvoorbeeld de juiste werkhouding.