Comfort voor je hond

hondenmand

Ik schreef al eerder over het belang van een goede stoel. Wij mensen zitten onnatuurlijk veel en dan ook nog op een stoel. Deze onnatuurlijke houding heeft een slechte invloed op ons lichaam, zeker omdat de meeste mensen toch ook een verkeerde zithouding hebben. Dit geldt voor honden in veel mindere mate, want over het algemeen zijn honden actiever en ze zitten/slapen in een natuurlijke houding.

Toch kan het slim zijn om te investeren in een kwaliteitsvolle hondenmand. Hieronder staan de voordelen op een rijtje.

Een rustig plekje

Het kan soms best wel druk zijn in huis. Jouw hond heeft hier geen invloed op en weet ook niet wanneer jouw gasten weer zullen vertrekken. Het is daarom fijn voor je hond om een eigen plekje te hebben waar hij of zij zich op elk moment even terug kan trekken. Een lekkere zachte, comfortabele slaapplek komt dan zeker goed van pas.

Schoon houden

Je kunt jouw hond natuurlijk ook gewoon op de bank of het bed laten slapen. Maar elke hondeneigenaar weet hoe veel haar er van honden af kan komen. Zeker als jouw hond op bijvoorbeeld de bank slaapt, dan zul je deze echt heel vaak moeten schoonmaken. Hier heb je natuurlijk minder last van als je jouw hond in zijn eigen mand laat slapen. Bovendien hebben veel manden een makkelijk afneembare hoes die je zo in de wasmachine stopt. Wel zo gemakkelijk toch?

Past bij je interieur

Er zijn tegewoordig erg veel hondenmanden te koop. Je hoeft dus niet meer perse te gaan voor een rieten variant met een rood geblokt kleedje er op. Je kunt voor elk interieur een mooie bijpassende mand vinden. Zo hoeft de mand niet meer verstopt te worden onder de trap (tenzij je hond dit een fijn plekje vindt) en wordt de mand een volwaardig onderdeel van je interieur.

Extra ondersteuning

En dan het laatste en belangrijkste punt. Dit sluit toch weer aan bij het verhaal over mensen, stoelen en de juiste houding. Er zijn namelijk ook best wat honden  die wél wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze last hebben van de gewrichten of al op leeftijd zijn. In zo’n geval kun je kiezen voor een orthopedische mand, bijvoorbeeld gemaakt van memory foam. En mocht het ’s winters erg koud worden in huis, dan is een extra warme hondenmand bijvoorbeeld ook geen overbodige luxe. Sommige manden zijn gemaakt van extra isolerend materiaal of voorzien van folie wat de lichaamstemperatuur van jouw hond weerkaatst. Wanneer je zelf onder een extra warm winterdekbed ligt, weet je zeker dat jouw hond het ook niet koud hoeft te hebben.