De beste manieren om de zomer door te komen

Eigenlijk heeft niemand nog een idee wat de komende zomer zal brengen. Aan de ene kant zijn we druk aan het vaccineren en is de kans er dat er versoepelingen aankomen en we misschien weer kunnen gaan reizen. Aan de andere kant zitten we in een derde golf en is het nog maar de vraag of we überhaupt binnenkort de lockdown uit kunnen. Mocht deze zomer net als vorig jaar heel beperkt zijn in wat mogelijk is, dan is het wel zo fijn om wat leuke dingen te hebben te kunnen doen. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal leuke activiteiten zodat jij je de komende zomer niet hoeft te vervelen, of er nu beperkingen zijn of niet.

Vissen

Misschien deed je het als kind maar het is eigenlijk nog steeds een hele leuke hobby die ook nog eens coronaproof is, vissen. Je kunt met een werphengel, molen en blinkertje in vele meren en vijvers snoeken gaan proberen te vangen. Zorg er wel voor dat je metalen onderlijntjes hebt en een tang. Want deze roofvis heeft scherpe tanden. Je wilt de snoek vangen, niet dat de snoek jou vangt.

Ga weer echt lezen

Met Netflix, YouTube, Amazon Prime etc. kunnen we kijken wat we willen. Maar toch gaat dit uiteindelijk ook wel vervelen. Het is een goed moment om weer eens echt te gaan lezen. Er zijn meer dan genoeg fantastische boeken die gelezen moeten worden. Ga vooral de klassiekers lezen die je altijd al op je lijstje had staan.

Doe het interieur en exterieur

Corona is veel thuis zijn en in de zomer zal je veel in de tuin zitten. Een goed moment om het interieur onder handen te nemen of bijvoorbeeld je tuin in een waarlijk paradijs te veranderen. Ga klussen in de tuin en zorg voor een prachtige loungehoek. Je kunt ook gemakkelijk een hangmat ophangen waar je lekker kunt luieren en een boek kunt lezen. Dit is ook een goed moment om te gaan tuinieren.

Barbecue

Hopelijk is het deze zomer weer mogelijk om met meer mensen bij elkaar te komen, zij het met afstand houden. Een gezellige manier om dit buiten te doen is natuurlijk met een barbecue. Je kunt via outdoorchef een fantastisch barbecue nemen en lekker gaan grillen. Doe dit met het gezin, de hele familie of met vrienden. Met een barbecue en een biertje vergeetj je al snel dat we in een pandemie zitten.