De perfecte inrichting van de kamer voor dames!

Wanneer we de gelegenheid hebben om onze eigen kamer in te richten, zijn er vele mogelijkheden die we toe kunnen passen in de kamer of studio. Bij een complete woninginrichting zijn alle wensen gemakkelijk te vervullen, maar bij een kamerinrichting is dit nu toch iets lastiger te realiseren. Vooral voor studenten die een kamer of studio huren, is het belangrijk om te kijken wat nu écht functioneel is in de kamer. Op deze functionaliteiten kun je vervolgens een interieur samenstellen wat bij je past en aan al je wensen voldoet. In dit blog help ik je er graag bij, zodat we samen een juiste en meest perfecte inrichting voor je kamer kunt samenstellen!

Kijk goed naar de ruimte waar je over beschikt

Als eerste stap is het goed om te kijken naar de ruimte waarover je beschikt in de kamer. In een studio beschik je bijvoorbeeld over aardig wat ruimte, maar dien je er natuurlijk wel rekening mee te houden dat er ook gekookt moet worden in dezelfde ruimte. In een kamer staan soms al meubels, waardoor het onnodig is om nog weer extra meubels aan te schaffen. 

Wanneer je weet wat er nu in de kamer staat en hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt, is het tijd om afwegingen te maken. Let erop dat je maar over een beperkte ruimte beschikt, waardoor je eventuele grote kasten of een groot bed niet kunt plaatsen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een tweepersoonsbed, wat echter wel betekent dat je minder ruimte over zult houden voor andere meubels. Het is daarom goed om te kijken wat functioneel is!

Zorg voor functionaliteit!

Het is erg belangrijk om op zoek te gaan naar meubels die de inrichting van jouw kamer functioneel maken. Wanneer je twijfelt over de grootte van je bed, zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een twijfelaar. Met een bed van 1.20 meter breed, kan je alsnog iemand bij je laten slapen! De overige ruimte kun je vervolgens gebruiken voor verdere meubels, of juist voor een vrije ruimte in je kamer!

Jouw interieur op maat!

Omdat je in een kamer of studio maar beschikt over een relatief kleine ruimte, komt het natuurlijk erg goed uit wanneer je bepaalde onderdelen van je interieur op maat kunt laten maken. Dit kan bijvoorbeeld voor een kast of bed, maar ook voor je spiegels. Maatspiegels zijn er in verschillende soorten en maten, wat ervoor zorgt dat je altijd over een spiegel kunt beschikken in de woning. Je kunt gaan voor een ronde, of een rechthoekige spiegel. Meet de afmetingen op van de kleine ruimte die je nog over hebt aan de muur, zodat je ook in je kamer er voor kunt zorgen dat je er perfect uit zal zien. Succes met de inrichting!