De voordelen van een gehoorapparaat

Als mens worden we tegenwoordig steeds ouder. De medische zorg ontwikkelt zich continu en hierdoor zijn voor een hoop ziekten medicijnen en dergelijken ontwikkeld, sterker nog er zijn hele ziekten door uitgeroeid. Maar met dat ouder worden komt ook simpelweg bij dat het lichaam ouder wordt en niet alles meer even goed functioneert als toen we 25 waren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan zicht, bewegingsvrijheid en het gehoor. Gelukkig hebben we in de zorg en technologie hier ook al het één en ander aan oplossingen voor gevonden. Voor het gehoor is tegenwoordig het gehoorapparaat een geweldige ondersteuning. In deze blog zal ik daar meer over vertellen. Leest u mee?

Wat is een gehoorapparaat

Een gehoorapparaat is een klein technisch hulpmiddel dat je in je oor plaatst en dat geluid zowel kan filteren als versterken. Er zijn heel veel verschillende apparaten en zo past er altijd één bij ieder persoon. Maar, het is wel even uitzoeken welke bij u past. Met het juiste apparaat en de juiste instellingen kan een gehoorapparaat u zelfs goed gehoor bieden op bijna ieder moment. Heel handig want zo hoeft u drukke plaatsen en verjaardagen niet te mijden. Zoals ik al zei, is het belangrijk om te onderzoeken welk apparaat bij u past, dit hangt ook samen met de verkopende winkel. Het is namelijk belangrijk dat de medewerkers die u helpen, over de juiste kennis beschikken en altijd voor u klaar staan. Zoals bij OogvoorOren.

Prettig sociaal contact

Een gehoorapparaat kan, zoals ik eerder noemde, de sociale situaties makkelijker maken of zelfs überhaupt weer mogelijk maken. Goede gehoorapparaten filteren stemmen en ruis zodat niet al het geluid opgepikt wordt. Dit maakt het mogelijk om gesprekken zoals vanouds weer te kunnen volgen zonder overweldigd te worden door al het geluid in de ruimte. Nog steeds kan het zijn dat uw gehoor zodanig achteruitgegaan is, dat niet iedere situatie meer op een prettige manier bij te wonen is qua geluid, toch kan een gehoorapparaat dan helpen bij de kleinere samenkomsten.

Gehoor voor noodzaak

Daarnaast is een redelijk gehoor ook noodzakelijk voor het functioneren in de maatschappij. Ook wanneer u niet meer werkt, u bent nog steeds onderdeel. Voldoende werkende zintuigen kunnen er namelijk voor zorgen dat gevaarlijke situaties vermeden worden. denk maar aan alledaagse situaties als het oversteken op een druk kruispunt. In veel gevallen wordt een gehoorapparaat (gedeeltelijk) vergoed. Kies voor u gezondheid en kijk wat er mogelijk is.