Home Gadgets De voordelen van infrarood verwarming

De voordelen van infrarood verwarming

0
De voordelen van infrarood verwarming

Onlangs was ik een paar dagen met mijn partner uitwaaien aan zee. We overnachtten in een Bed & Breakfast waar wij de enige gasten waren. In de ochtend gingen we naar de ontbijtzaal. Hier was onze gastheer net het ontbijt klaar aan het zetten en hoewel het nog vroeg was, was het al aangenaam warm in het vertrek. Nergens zag ik echter verwarmingsbuizen of een andere warmtebron. Ik vroeg mijn gastheer hoe hij het zo warm had gekregen op deze koude voorjaarsochtend. Hij wees naar twee schilderijen aan de muur. Bij nadere inspectie waren het echter geen schilderijen, maar infrarood panelen!

Weinig energiekosten, veel warmte

Bij thuiskomst was mijn interesse gewekt en ging ik online op onderzoek uit. Nu verwarm ik mijn hele huis nog met een CV-ketel. De afgelopen jaren zijn de kosten echter fors gestegen. Op internet zie ik dat infraroodverwarming een stuk voordeliger is. Het Stralingspaneel werkt gewoon op elektriciteit en kan met een stekker in het stopcontact worden gestopt. Meteen begint het paneel infraroodstraling de ruimte in te zenden, waarbij het de objecten in de ruimte (en dus niet de lucht) verwarmt. Een stralingspaneel is er al vanaf honderd euro, maar er zijn ook panelen te koop voor een tienvoud van dat bedrag. Deze duurdere panelen zijn nog een stuk efficienter dan de goedkopere. Op langere termijn komt men hierdoor voordeliger uit door de maandelijkse besparing op de energierekening.

Infrarood verwarming in de keuken, garage en badkamer

Uiteindelijk ga ik Infrarood verwarming kopen voor de keuken, de garage en de badkamer. Dit zijn allemaal ruimtes waar ik maar op enkele momenten in de dag kom. Het is zonde om de hele dag te stoken, maar eveneens is het onprettig om in een koude ruimte te verblijven. Infrarood panelen zijn daardoor voor mij de ideale oplossing. In de badkamer zit het stralingspaneel verwerkt in de spiegel. Als ik hem 's ochtends aanzet, is het binnen een mum van tijd aangenaam warm. Zodra de ochtendrituelen zijn voltooid zet ik hem weer uit.

Hebt u ook last van een stijgende energierekening? Dan kunt u ook eens denken aan een infrarood stralingspaneel. Deze vorm van verwarming is goedkoop, efficient en (ook zeker niet onbelangrijk) duurzaam. Nu we van het gas afmoeten in Groningen, is infrarood verwarming een manier die past in het proces van de energietransitie. Tegelijkertijd is het een stuk minder gedoe dan een warmtepomp of andere kostbare investeringen. Ik kan iedereen een stralingspaneel aanraden!