Dit moet je niet vergeten bij een boottrip!

Temperaturen boven de 23 graden zijn in Nederland geen uitzondering. Tijdens zo’n warme dag is het lekker om af te koelen. Veel Nederlanders kiezen er dan voor om het water op te zoeken. Zo kun je een plas in de buurt opzoeken, maar eventueel ook naar de zee gaan. Mocht je het erg goed voor elkaar hebben, dan kan het zijn dat je een boot hebt. Wanneer het erg warm is, dan kun je met vrienden of familieleden een stuk varen. Als je van plan bent om tijdens warme dagen lekker te varen, dan is het wel belangrijk dat je zorgt voor een goede voorbereiding. In dit artikel leggen we aantal zaken uit die je zeker niet mag vergeten voordat je gaat varen.

Zorg ervoor dat je lekker kunt zitten op de boot

Als je van plan bent om van de zomer veel te gaan varen, dan is het zeer aan te raden om te kijken of de stoelen van de boot nog in goede staat zijn. Zitten ze niet meer zo lekker of zijn ze aardig versleten, dan is het zeer aan te raden om deze te vervangen. Een bootstoel vervangen is namelijk erg eenvoudig en neemt over het algemeen niet veel tijd in beslag. Als je kiest voor een ander type bootstoel dan is het wel aan te raden om direct alle stoelen te vervangen. Dit omdat het er anders erg gek uit kan komen te zien. 

Denk aan de veiligheid

Regelmatig varen brengt uiteraard risico’s met zich mee. Om het zo veilig mogelijk te maken is het verstandig om een goede voorbereiding te treffen. Zo kun je bijvoorbeeld standaard een aantal reddingsvesten in de boot leggen. Mocht je een reddingsvest willen kopen dan kun je dit eenvoudig via het internet doen. In de meeste gevallen heb je het vest binnen enkele dagen thuis. Dit hangt er uiteraard wel vanaf waar je het product bestelt. 

Waarschijnlijk ga je alleen varen wanneer de zon schijnt. Naast dat het erg lekker is om op de boot in de zon te liggen, brengt het ook risico's met zich mee. Zo zorgt het water ervoor dat je sneller verbrandt en eerder een zonnesteek oploopt. Het is daarom zeer belangrijk om voldoende zonnebrand en water mee te nemen. Daarnaast is het ook handig om een schaduwplek te creëren. Mocht het dan echt te warm worden dan heb je tenminste een plek waar je even kunt afkoelen.