Wat te dragen tijdens dit warme weer

De afgelopen week hebben we in Nederland weer meerdere warmterecords verbroken. Zo waren 8 en 9 augustus de warmste dagen sinds de metingen waren begonnen in 1901. Dat is best wel heet! Om toch een beetje het hoofd koel te houden zochten veel mensen afkoeling aan het water of de schaduw. Overdag lag je dan haast zonder kleren in het water, maar wat draag je als je niet in de gelegenheid bent om aan het strand of een meer bij jou in de buurt te ontsnappen aan deze hitte? Dat wordt in deze blog uitgebreid voor jou besproken!

Draag luchtige shirts

Wellicht is het iets waarvan je er als eerste aan denkt, of juist helemaal niet. Waart jij ook aan denkt voordat je ’s ochtends voor de kledingkast staat: op dit soort dagen is het ten zeerste aan te raden om luchtige kleding te dragen. Dit kan je uitstekend doen met jouw T-shirt. Er zijn verschillende merken die shirts maken van fijne stoffen die goed ademen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het Fendi shirt, of een Tommy Hilfiger shirt heren. Deze merken maken kleding van katoen wat erg fijn is om te dragen op warmere dagen doordat het erg goed ademende stof is. Een nadeel is echter wel dat katoen veel zweet op neemt.

Met sportkleding heb je dit een stuk minder. Als je van jezelf weet dat je veel zweet kan je misschien beter kiezen voor een Nike T shirt heren om jezelf te verzekeren van een droog shirt, de hele dag door.

Ga voor een korte broek van een lichte stof

Dit weer is helemaal niet geschikt om een lange broek in te dragen. Als jij voor jouw werk verplicht een lange broek moet dragen dan kan je misschien een korte broek meenemen voor op de weg terug naar huis. Het is namelijk wel fijn dat jouw benen ook even kunnen luchten na een lange dag werken!

Het liefst ga je voor een korte bermuda die gemaakt is van een goed luchtende stof, zoals katoen, zijde of viscose. Ook linnen is een goede optie. Nu denk je misschien dat het heel lastig is om aan producten van deze materialen te komen, maar dat valt best wel mee. Zo lang je maar weet waar je moet zoeken!

Je hebt deze soort korte broeken in allerlei kleuren en modellen. Zo heb je verschillende prints die goed te combineren zijn met een basic polo of T Shirt zoals hierboven genoemd. Wacht niet langer en scoor jouw luchtige outfit nu.