Home Business Een droger leasen? Het kan!

Een droger leasen? Het kan!

0
Een droger leasen? Het kan!

Een droger is een van die dingen die je niet perse nodig hebt, maar wel ontzettend mist als je hem niet meer hebt. Maar wat doe je nou als je wel graag een droger wilt, maar niet het geld hebt om er voor te betalen? Misschien ben je net uit huis, en zit haast al je geld in die mooie rode Ikea bank? Of misschien heb je net je tweede kindje en wordt alle was uithangen niet te doen, maar kan je geen nieuwe droger betalen? Voor iedereen die zich daarin vindt (of, althans, in het niet kunnen betalen voor een droger maar er wel een willen) is er een simpele oplossing; een droger leasen.

Over leasen

Ja, je leest het goed. Zoals je een auto least, kan je nu ook drogers leasen. Voor degenen die niet weten wat leasen precies inhoudt, behalve dat het veel wordt genoemd in autoreclames, hier een korte uitleg. Leasing is een soort lening, waarin het bedrijf waarbij je least het apparaat, in dit geval de droger, voor je financiert. Jij betaalt deze financieringsprijs dan in maandelijks termijnen terug. Meestal komt hier een garantie bij kijken; mocht je droger kapot gaan, geeft het bedrijf je een vervangend exemplaar tot je droger gemaakt is. Een deel is eigen risico. Soms is alles eigen risico, maar dit ligt een beetje aan het bedrijf waar je bij least en de leenovereenkomst die wordt afgesloten. Lees deze dus goed door voordat je ermee akkoord gaat; dan weet je ook wat je moet doen als je droger kapot gaat.

Iets voor jou?

Nu vraag je je wellicht af; is dit echt iets voor mij, een droger leasen? Het eerste om je hierbij af te vragen is; ben ik financieel in staat om elke maand een bepaald bedrag te missen, en hoe hoog is dat bedrag maximaal? Ook, hoe hoog wil ik dat dat bedrag is (dit kan nog weleens verschillen van hoeveel je maximaal kan missen)? Natuurlijk is het ook slim om met je eventuele huisgenoten te overleggen voor je zo’n beslissing maakt. Zet een kostenplaatje in elkaar en vergelijk het met je maandelijks begroting, en met hoe hard je de droger nodig hebt.

Als je hier goed over na denkt, en ook goed communiceert met het leasebedrijf, dan moet het helemaal goed komen. Leasing is er om grote uitgaven minder groot te maken, en om er voor te zorgen dat nog steeds, bijvoorbeeld, een droger kan hebben als je die nodig hebt. Succes!