Een fantastisch interieur voor arme studenten

Het is een tijdje geleden dat ik voor het eerst mijn studentenkamer binnenstapte. Het was een kleine kamer in een jaren zestig flat in Amsterdam Noord. Ik had een eigen badkamer maar deelde de keuken met twaalf andere mensen. De kamer was oud, vies en lelijk. Hoe ga ik hier een fijne leef plek vroeg ik me af? Ik wist dat een eerste studentenkamer vaak niet een paleis is, maar het moest toch wel beter dan dit kunnen. Gelukkig hoefde ik me geen zorgen te maken. Zelfs met mijn kleine budget toverde ik deze kamer uiteindelijk in een fantastisch gezellige en knusse kamer waar ik fijn gewoond heb. In dit artikel bespreek ik hoe je een fantastisch interieur kunt creëren voor arme studenten.

Leg tapijt

Menig studentenkamer komt zonder een gelegde vloer. Zeker als je via studentenwoningweb of een andere sociale huurorganisatie voor studenten een kamer vindt dan is het officiële beleid om de kamer op te leveren zonder vloer. Je zult dan zelf een vloer moeten leggen. Er zijn vele opties, van laminaat, tot pvc-vloeren. Je kunt er zelfs marmer neerleggen als je het maar weer weghaalt als je verhuist. Maar realistisch gesproken zul je als student voor een zo goedkoop mogelijke optie kiezen. Zelf raad ik tapijt aan. Tapijt is goedkoop en mooi te leggen. Kies bijvoorbeeld voor tapijttegel. Als je kiest voor een tapijttegels restpartij ben je helemaal goedkoop uit. Ideaal voor arme studenten. Je kunt de tapijttegels zo leggen en ook gemakkelijk weer weghalen.

Creëer opbergruimte

De meeste studentenkamers zijn niet bepaald erg groot. Daarom is het verstandig om zo slim mogelijk om te gaan met de opbergruimte in je studentenkamer. Kies bijvoorbeeld voor een bedframe dat 30 tot 50 centimeter boven de grond is. Zo heb je onder het bed nog best wat opbergruimte. Kies ook voor hoge kasten die tot het plafond reiken zodat je optimaal gebruik kunt maken van de bergruimte

Gezellig maken

Om je kamer echt gezellig te maken geef je de muren een frisse lik verf, maak je goed schoon en hang je ook wat leuke dingen aan de muur. Zorg voor wat dimbare sfeerverlichting en een kamerplant en je bent er helemaal klaar voor. Je hoeft geen dure loft of grote woning te hebben om fijn te wonen. Ook als arme student kun je nog best wat moois maken van je kleine kamer. Daarnaast wordt je studententijd ook vooral gemaakt door de vriendschappen die je sluit. Dus nodig snel wat medestudenten uit voor een biertje op je kleine kamer.