Een nieuwe vloer, hoe realiseer jij dat?

vloercoating

Tegenwoordig staat het zowel online, als in magazines, tijdschriften, social media en meer vol met inspiratie. Dit kan een bepaald soort inspiratie zijn op het gebied van voeding, lifehacks, maar gaat het tegenwoordig ook steeds vaker over wonen. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer, zul je veel inspiratie krijgen voor laminaat-, stenen- of PVC-vloeren. Je zou als nieuwe vloer laminaat kunnen leggen, maar je zou ook iets anders kunnen bedenken om jouw vloer écht uniek te maken!

Hoe creëer je een unieke vloer?

Om een unieke vloer te creëren, moet je jezelf eerst afvragen wat nu uniek is. Voor de een kan dit al een bepaald soort laminaat zijn, terwijl een ander pas een zelfgemaakte vloer uniek vind. Je zou er inderdaad voor kunnen kiezen om een vloer geheel zelf te maken en te leggen, wat het zeker uniek maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten vloer. Wanneer je de naden nog ziet lopen, weet je zeker dat het van goede kwaliteit is en heeft de vloer een unieke uitstraling!

Een echte, rustiek houten vloer

Wanneer je graag een nieuwe houten vloer wilt aanschaffen, zijn er een aantal mogelijkheden die je zou kunnen doen. Je zou bijvoorbeeld een bedrijf in kunnen huren die gelijk die vloer voor je kan leggen, maar je zou het ook zelf kunnen leggen. Wanneer de vloer eenmaal gelegd is, heeft deze nog zijn verzorging nodig. Een goede vloercoating zorgt voor extra bescherming voor de vloer en zorgt dat de vloer niet snel zal beschadigen en vies zal worden. De vloercoating is waterafstotend en heeft een sterke beschermlaag, waardoor er geen vochtplekken in het hout komen te zitten!

Doe iedereen een plezier door de houten vloer goed te verzorgen

De vloer is inmiddels gelegd, de vloercoating is aangebracht en de woonkamer is inmiddels al ingericht. De vloer geeft een unieke uitstraling en de meubels komen allemaal tot zijn recht. Bovendien hoef je jezelf niet druk te maken over eventuele glazen die een kind laat vallen, of het gevaar dat een kind zal vallen. Wel dien je goed op te passen met het verschuiven van een tafel of meubel. Een houten vloer is daarentegen wel gevoelig voor krassen, wat je het liefste wilt voorkomen. Maak daarom gebruik van filt onder de stoelpoten, tafels en meubels. Hiermee doe je iedereen een plezier en zul je lang genoeg plezier hebben van je eigen gecreëerde houten vloer!