Een studio kopen in het Amsterdams havengebied

Duur Amsterdam

Het is momenteel ongelofelijk duur om in Amsterdam een appartement te kopen. De prijzen zijn nog nooit zo hoog geweest. Veel mensen vragen zich af of de Amsterdamse huizenmarkt zich momenteel in een bubbel bevindt. Kan het zijn dat net als in 2008 de huizenmarkt opnieuw gaat instorten? De reden dat momenteel de huizenprijzen zo hoog blijven stijgen in Amsterdam is omdat er veel investeringen zijn van buitenlandse investeerders. Vooral Russische en Chinese investeerders kopen momenteel appartementen in Amsterdam.

Wonen als jong professional

Dit is natuurlijk ontzettend lastig voor startende jonge professionals. Aangezien deze professionals nog niet zoveel geld te besteden hebben kunnen ze niet mee concurreren met de prijzen die buitenlandse investeerders betalen voor appartementen in Amsterdam. Daarom zijn vele jongvolwassenen na hun studie genoodzaakt buiten Amsterdam te gaan wonen. Omdat willen veel jongvolwassenen liever een aantal jaar na hun studie in de grote stad blijven wonen. Ze genieten nog van de bruisende stad en willen graag daar langer blijven. Helaas is dit niet altijd even gemakkelijk. In dit artikel bespreek ik een mogelijke oplossing.

Appartement Renoveren

Het is namelijk heel goed mogelijk om een oud appartement voor een goedkopere prijs te krijgen en deze te renoveren. Heel veel van de buitenlandse investeerders die in Amsterdam appartementen opkopen kiezen ervoor om nieuw opgeleverde appartementen te kopen. Dit betekent dat veel oude appartementen momenteel achterblijven qua de koopprijs. Ikzelf heb er recentelijk voor gekozen een oude studio in het Amsterdamse havengebied te kopen. De prijs was relatief goedkoop. Ik heb het appartement gerenoveerd door een nieuwe pvc-vloer erin te leggen en de keuken op te knappen. pvc vloeren zijn goedkoop maar prachtig en daarom de ideale soort vloer om een appartement mee te renoveren. Daarna heb ik het afgemaakt door het te schilderen en het natuurlijk schoongemaakt.

Op deze manier heb ik niet alleen relatief goedkoop een appartement in Amsterdam maar ook een appartement dat in de toekomst meer waar zal worden aangezien het gerenoveerd is. Amsterdam is een stad die steeds meer alleen voor rijke mensen en studenten lijkt te worden. Dat zou ontzettend jammer zijn. Het moet ook een stad blijven waar jonge professionals aan hun carrière kunnen beginnen. Vele jongvolwassenen willen langer in een bruisende stad wonen voordat ze op een rustigere plek een gezin starten. Er zijn nog steeds manieren om betaalbaar in Amsterdam te wonen men moet slechts het een beetje creatief aanpakken.