Een uitvaart in tijden van corona

We leven in een moeilijke tijd. Door de corona maatregelen zijn we erg beperkt en kunnen we vele dingen niet ondernemen die we toch graag zullen doen. Ook samenkomsten gaan tegenwoordig steeds lastiger, zo ook bij een uitvaart. Tijdens een uitvaart mogen er maar een bepaald aantal mensen de uitvaart bijwonen, maar zal er hier te alle tijde een eervol, waardig en persoonlijk afscheid gegeven kunnen worden aan de overledene. Met de juiste uitvaartzorg zul je voldoende begeleiding krijgen bij het regelen en opzetten van de uitvaart, waardoor de uitvaart erg mooi zal verlopen en er een eervol en persoonlijk afscheid kan worden gegeven door de nabestaanden. 

Een uitvaart in corona tijd

Een uitvaart in tijden van corona ziet er iets anders uit dan dat we normaal gesproken gewend zijn. De essentie van het afscheid nemen van de overledene blijft daarentegen bij iedere uitvaart hetzelfde. Door middel van verbondenheid, op welke manier dan ook, zul je waardig afscheid kunnen nemen van een geliefde of dierbare. Het enigste wat er veranderd is dat de corona maatregelen in acht zullen moeten worden genomen, waarbij er een maximale groepsgrootte van 50 personen is en er afstand zal moeten worden gehouden.

Kijken naar de mogelijkheden, niet naar wat niet mogelijk is

Tijdens een uitvaart in tijden van corona, is het vooral van belang dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden. Je kiest bij het regelen van een uitvaart de meest geschikte uitvaartzorg, bijvoorbeeld voor een uitvaart Amsterdam, waarna deze persoon graag op bezoek komt voor een persoonlijk gesprek. Gezamenlijk zullen jullie bespreken hoe de mensen, ondanks de geldende maatregelen, alsnog zoveel mogelijk betrokkenheid zullen voelen tijdens de uitvaart. Kun je de uitvaart intiem maken door huishoudens bij elkaar te zetten, of stoelen rond de kist in plaats van een theatervoorstelling? Het zijn allemaal afwegingen die je kunt maken, waar de uitvaartzorg je graag mee helpt. 

Verschillende soorten uitvaarten

Er zijn verschillende soorten uitvaarten te regelen. Waar het in vele situaties voorkomt dat er met een rouwstoet van het huis naar de begraafplaats of het crematorium gereden wordt, zou je ook kunnen kiezen voor een water uitvaart of een groene uitvaart. Met een groene uitvaart maakt de kist samen met de nabestaanden een tocht door een groene omgeving, waarbij de milieubewuste en groene levensstijl mee wordt genomen in de uitvaart. Met een water uitvaart wordt er met een rondvaartboot gevaren, om zo de laatste ervaringen en herinneringen te maken met een dierbare. 

Er is erg veel mogelijk, ook in tijden van corona. Met het kiezen van de juiste uitvaartzorg ben je overal op voorbereid en beschik je over de juiste ondersteuning, waardoor er een waardig, eervol en persoonlijk afscheid plaats kan vinden.