Home Gadgets Er op uit met een e-bike

Er op uit met een e-bike

0
Er op uit met een e-bike

Tegenwoordig zie je ze steeds meer mensen op een elektrische fiets. Wat voor voordelen heeft een e bike ten opzichte van een normale fiets? Je ziet misschien wel dat al die oudere mensen je ineens inhalen op het fietspad en denkt dat het niks voor jongere mensen is, maar dat is helemaal niet het geval. Een e bike is een fiets die voor iedereen geschikt is. In dit artikel leggen we uit waarom.

De voordelen van een e bike

Een elektrische fiets heeft vele voordelen ten opzichte van een normale fiets. Bij tegenwind kom je een stuk sneller op je bestemming aan, zonder dat je doodmoe en bezweet aankomt. Langere afstanden leg je een stuk sneller af met een elektrische fiets dan met een normale fiets. Het is een stuk gezonder dan een auto of scooter. Je komt sneller aan op je bestemming en hierdoor win je tijd ten opzichte van een gewone fiets. Als je normaal de auto pakt naar school of naar je werk dan heb je vaak last van verkeersopstoppingen, ook in dit geval biedt een e bike je dus een voordeel en je hoeft geen parkeerplaats meer te zoeken. Als je geen brandstof hoeft te tanken of te parkeren scheelt dat je weer geld. En nogmaals het is een stuk gezonder, een e bike haalt wel dezelfde snelheden als een scooter, maar zorgt ervoor dat je conditie verbetert word. Doordat je fiets met ondersteuning heb je de neiging om sneller de fiets te pakken en hierdoor beweeg je misschien wel meer dan je voorheen deed met je normale fiets. Met meer beweging zit je beter in je vel en reduceer je de kans op hart- en vaatziekten. Al met al nogal wat voordelen om te kiezen voor een e bike!

Welke soorten elektrische fietsen zijn er

Er zijn vele keuzes binnen elektrische fietsen, hierdoor is er een e bike voor iedereen beschikbaar. Er zijn drie types e bikes. Met een voorwielmotor, middenmotor en achterwielmotor. Deze geven allemaal een ander comfort en rijgedrag. De meest verkochte hebben een middenmotor, hierdoor heb je een goede wegligging en krachtige ondersteuning bij lange afstanden of heuvelop. Daarnaast kan je nog uit vele verschillende uitvoeringen kiezen, of je nou een elektrische mamafiets, herenfiets, transportfiets of een sportieve fiets zoekt. Je kan gebruik maken van een onafhankelijke e bike test om een betere keuze te maken voor je nieuwe e bike. Voor iedereen is er wat wils beschikbaar tegenwoordig!