Home Business Geen diploma, toch een baan?

Geen diploma, toch een baan?

0
Geen diploma, toch een baan?

Door na de middelbare school past niet bij iedereen. Hoewel we ons vaak op de borstkloppen als land over hoeveel mensen bij ons tertiair onderwijs afronden, is er nog altijd een breed scala aan banen waar er helemaal geen meerwaarde is aan dat papiertje. Vaak is een cursus allang voldoende om invulling te geven aan een interessante baan. Vandaag wil ik een paar van deze banen uitlichten.

Verkeersregelaar worden

Om verkeersregelaar te worden is een cursus verkeersregelaar van Binck voldoende. In enkele dagen leer je alles wat je nodig hebt. Daarna kan je meteen aan de slag en meteen beginnen met geld verdienen. Ook zit je niet vast in een stoffig kantoor maar mag je gewoon lekker buiten aan de slag. Daarentegen heeft een baan als verkeersregelaar het voordeel dat je niet ontzettend veel hoeft te sjouwen. Zo worden bijvoorbeeld je rug of knieƫn minder belast dan bij bijvoorbeeld pakketten sjouwen of in de bouw aan de slag zijn. Als je dus niet je lichaam per se wilt laten slijten of al last hebt van deze plekken is een baan als verkeersregelaar ideaal. Daarnaast dien je ook een algemeen belang: verkeersveiligheid. Vaak is dat mooier dan simpelweg commerciƫle targets halen voor een bedrijf. Bovendien zitten de werkgevers minder op je nek. Als het veilig is is het immers veilig. Maar bij pakketbezorging krijg je vaak toch wel hele krappe rijtijd doelen en soms zelfs onmogelijke.

Portier

Als je de bouw en de mentale rust er voor hebt zijn bedrijven naarstig op zoek naar portiers. De rol is essentieel als het gaat om het soepel laten verlopen van een avondje uit. Nu hoef je niet per se 215 centimeter te zijn als portier, maar een bepaalde fysieke aanwezigheid maakt het uitoefenen van het beroep wel makkelijker. Maar portier is veel meer mentaal dan fysiek. Als je zelf rust uitstraalt voelen anderen die energie ook. Voor de figuren die je wel willen uitdagen is het vooral hun doel bij jou een reactie uit te lokken. Als je dus vriendelijk doch streng mensen op het reglement kan wijzen is portier een geschikte functie voor je. Tenslotte is werken als een team belangrijk. Als portier sta je er nooit alleen voor. Hoewel dat natuurlijk prettig is als je zelf voor de deur staat is het juist belangrijk dat je vanuit de coulissen problemen kan spotten voor je teamgenoten. Zo komen zij nooit voor verrassingen te staan. Daarnaast moet je snel kunnen inspringen als je collega zegt dat er problemen zijn.