Het handigste vervoersmiddel in Amsterdam

In steden zijn vaak veel vervoersmiddelen onhandig. Dit komt doordat steden, en zeker de Nederlandse steden, heel druk zijn. Het stikt er van de mensen. En niet alleen lokale mensen, maar vooral toeristen. Toeristen kijken vaak meer om zich heen dan naar het verkeer en lopen dus al snel op de wegen. Ook in Amsterdam is dit een niet onbekend fenomeen. Gelukkig zijn er een aantal vervoersmiddelen die in steden, en dan voornamelijk Amsterdam, wel handig zijn. Lees snel verder welke dat wat mij betreft zijn!

Vooral NIET doen

Allereerst zal ik beginnen met welk vervoersmiddel wat mij betreft veel te onhandig zijn. En de meest onhandige is naar mijn mening toch wel de auto. Zeker in Amsterdam is parkeren echt niet normaal duur. En als je in Amsterdam woont kan je wel een parkeervergunning aanvragen, maar ook dit is heel duur. En ik heb ook vernomen dat de wachtlijsten voor deze parkeervergunningen echt niet normaal lang zijn. Daarnaast is de stad ook vaak heel druk met taxi’s, busjes en vrachtwagens. En omdat wegen vaak eenrichting/eenbaans zijn, sta je dan om de haverklap stil. Niet handig dus en ook niet snel!

Een beter alternatief

Gelukkig zijn er genoeg vervoersmiddelen die hier een goed alternatief voor zijn. Als je graag met de auto wil vanwege het weer of gewoon omdat je dit lekker rustig vindt, kan je het beste een Uber nemen. De ubertaxi’s hebben vaak een vergunning om op de trambaan te rijden waardoor dit sneller gaat dan een gewone auto. Maar het beste vervoersmiddel in Amsterdam toch wel de fiets! Er fietsen zo veel mensen dat tegenwoordig de fiets eigenlijk op alles voorrang heeft. Niet officieel natuurlijk, maar dit is ongeveer een ongeschreven regel geworden in Amsterdam. En als je een lange afstand moet afleggen of om de een of andere reden fietsen zwaar vindt, kan je een e-bike aanschaffen. Hierdoor hoef je minder hard te trappen en dat kan best eens lekker zijn (bijvoorbeeld bij tegenwind)!

De gouden regel

Een auto is dus een heel onhandig vervoersmiddel in steden zoals Amsterdam en de fiets heeft toch wel de voorkeur. Maar waar je ook voor kiest, een gouden regel geldt altijd; blijf opletten! Zeker tegenwoordig met alle (soms dronken) toeristen die niet opletten is dit erg belangrijk. En ook de socialmedia-cultuur helpt hier niet bij. Steeds meer rare fratsen worden uitgehaald voor de beste foto. Ook al moeten mensen daarvoor de weg of het fietspad op! Kijk dus, ongeacht het vervoersmiddel, heel goed uit waar je loopt of rijdt.