Het milieu verbeteren door afval te scheiden

bedrijfsafval enschede

In heel de wereld wordt het een steeds groter probleem, de vervuiling. Heel de wereld wordt vervuild omdat mensen hun afval niet op de juiste manier weg gooien. Het is niet zo moeilijk om gewoon je afval netjes in de prullenbak te gooien in plaats van het midden op straat, of nog erger, in de zee te gooien. Met een paar kleine aanpassingen worden er veel grotere problemen opgelost dan we soms denken.

Afval scheiden

In bijna elke woonwijk in Nederland staan er tegenwoordig verschillende afvalbakken. Een afval bak voor restafval. Een afvalbak voor karton en papier. En een afvalbak voor GFT afval dus groente tuin en fruit. Dan zijn er ook nog aparte zakken waar je je plastic in kan doen die ook 1 keer in de week wordt opgehaald. Het is natuurlijk veel makkelijker om al je afval in 1 vuilniszak te doen ipv dat je allemaal losse zakjes hebt waar je je afval in dumpt. Maar als je net even die extra stap neemt om je afval te scheiden kan het veel problemen oplossen. Tegenwoordig zijn er ook hele handige prullenbakken op de markt gekomen waar al verschillende vakjes in zitten. Dus voor je plastic een zak, voor je rest afval een zak en voor GFT afval een aparte zak. Op die manier hoef je niet 3 of 4 prullenbakken in je huis te hebben maar kan dit gewoon allemaal in 1 prullenbak. Het enige nadeel is dan wel dat je wat vaker je prullenbak zal moeten legen en verwisselen. Voor bedrijven kan dit ook een hele oplossing zijn. Bedrijfsafval Enschede komt zovaak als jij wilt het afval bij je werk ophalen. Je kan zelf inplannen hoe vaak je wilt dat ze langs komen. Voor een wat kleiner bedrijf is misschien 1 keer in de week wel genoeg. Maar als je nou een groter bedrijf hebt is misschien 3 keer per week wel nodig.

De problemen in de wereld

Iedereen zal het misschien al wel kennen, de plastic soep. Dit is een van de grootste problemen die te maken hebben met de vervuiling. De plastic soep is de verzameling van grote hoeveelheden plastic en ander afval in oceanen en zee├źn. De drijvende vuilnis belt bezit een groot gebied in het noorden van de grote oceaan. Het gebied bevat ook bijna meer dan 100 miljoen ton aan afval. Voor veel dieren die in de zee leven is dit een groot probleem. Doordat het overal drijft gaan de dieren het plastic opeten omdat ze denken dat het kleine stukjes plankton is. Als de dieren dit opeten worden ze vergiftigd en kunnen ze zelfs overlijden. Vooral zeeschildpadden en vissen hebben hier last van. Door een paar kleine, makkelijke aanpassingen kan dit probleem goed opgelost worden. Als we maar allemaal ons best doen.