Hoe haal je als bedrijf klanten binnen via het internet?

Het internet speelt een steeds bepalendere rol in het ondernemerschap. Grote bedrijven zijn gevallen door hier niet op in te spelen. Als je momenteel een bedrijf runt is het belangrijk dat je inspeelt op de online markt. Toch is het begrijpelijk dat je hier niks van weet, vooral als je er geen ervaring mee hebt. In dit artikel worden er een aantal onderdelen van een online marketing strategie uitgelegd.

 

Op wat van zoektermen wil je gevonden worden?

Wanneer je een online marketing campagne wilt starten is het belangrijk dat je nadenkt over de pagina’s waarmee je hoog in de zoekmachines wilt komen. Als je een aantal pagina’s hebt, kan je zoeken naar de meest geschikte zoektermen. Ga voor unieke zoektermen waarbij de concurrentie beperkt is. Vooral wanneer je net bent begonnen met de website heeft het weinig zin om je te richten op zoekwoorden met sterke concurrenten. Als je eenmaal de juiste zoekwoorden hebt gevonden, kun je nadenken over de vervolgstappen.

 

Zorg voor de juiste webteksten

De zoektermen die je hebt gevonden dien je te verwerken in de tekst van de pagina. Probeer hierbij rekening te houden met de gebruikelijke keyword density. Het schrijven van pakkende teksten met daarin de juiste zoekwoorden is erg lastig. Neem hier de tijd voor en probeer er alles aan te doen om wat moois neer te zetten. De kwaliteit van deze teksten spelen namelijk een invloedrijke rol op de vindbaarheid in de zoekmachines.

 

De linkbuilding is onmisbaar voor de vindbaarheid

Als je de site in hebt aangevuld met sterke teksten die gericht zijn op zoektermen, kun je verder met de linkbuilding. Allereerst is het slim om de interne linkbuilding te optimaliseren. Creëer een web waarbij de belangrijkste pagina’s de meeste linkjuice krijgen.

 

De backlinks zijn bepalend voor je positie in de zoekmachines

Als je de interne linkbuilding hebt geoptimaliseerd is het belangrijk dat je zorgt voor hoogwaardige backlinks. bij dit gedeelte kan een linkbuilding seo bureau je het beste helpen. Zij weten wat belangrijk is aan een backlink en beschikken daarnaast over een sterk netwerk die ze voor jou in kunnen zetten. Dit bespaart je erg veel tijd en zorgt op de lange termijn voor de beste resultaten. Wel hangen de resultaten uiteraard af van het bedrijf waarmee je in zee gaat. Kies daarom niet zomaar een bedrijf maar neem de tijd om hier een goede keuze in te maken. De extra tijd die je daar nu in investeert, verdien je later dubbel en dwars in euro's terug.