Hoe kies je de juiste zonwering?

Afgelopen zomer ben ik samen met mijn vrouw verhuisd naar onze nieuwe woning. Hier diende veel aan te gebeuren omdat het een huis was in een wat oudere staat. Gelukkig zijn wij beiden erg handig en kunnen we goed met gereedschap overweg. Zo hadden we de woning binnen een mum van tijd opgeknapt en konden we gaan genieten van ons nieuwe thuis. Alleen de tuin hoefde nog opgeknapt te worden en met het mooie weer was dat helemaal niet erg om te doen. Iets waar we lang over hebben nagedacht was de aanschaf van een geschikte zonwering in onze tuin. Deze is namelijk verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen, kleuren en merken en het kan daarom lastig zijn om de juiste keuze te maken. In deze blog help ik je daarom op weg zodat jij een goede keuze kunt maken! 

Een nieuwe zonwering; waar let je op? 

Tijdens de warme zomer kan het fijn zijn om af en toe de schaduw op te zoeken. Een zonwering is dan ideaal. Let erop dat je de juiste afmetingen kiest van een zonwering die aansluit bij jouw woning, maar ook bij de grootte van de tuin. Het is namelijk mogelijk om zonnenschermen aan te schaffen met een uitval van wel 4 meter. Kies daarbij een omkasting die je mooi vindt zodat deze goed in de tuin past. Niet alleen staat dit mooi, ook zorgt dit ervoor dat jouw zonnescherm mooi blijft en niet beschadigd raakt door weersinvloeden van buiten. Zo heb ik voor een donkerblauw doek gekozen met een omkasting in dezelfde kleur. Hier zijn wij nog steeds ontzettend blij mee! 

Handmatig of elektrisch? 

Iets waar je misschien niet direct aan denkt is de bediening van het zonnescherm (of zonwering). Voorheen hadden wij thuis een zonnescherm dat je met de hand moest uitdraaien, nu hebben wij voor een elektrische variant gekozen. Dit zorgt ervoor dat je het scherm heel gemakkelijk in en uit kunt draaien waardoor je geen zware arbeid meer hoeft te verrichten. Een elektrische zonwering komt vervolgens in verschillende uitvoeringen. Denk hierbij aan met of zonder afstandbediening, een wandschakelaar, zon-/windsensor of misschien via een telefoon of tablet. Zoals je kunt lezen zijn er tal van mogelijkheden.

Als laatste zou ik je willen aanraden om de prijs en de kwaliteit van verschillende soorten zonneschermen te vergelijken. Bezoek hiervoor bijvoorbeeld een schowroom of bekijk de reviews op verschillende websites. Ik weet zeker dat je d.m.v. bovenstaande tips een goede keuze kunt maken!