Home Reizen Karperboot

Karperboot

0
Karperboot

Vissen kan vanaf de kant maar natuurlijk ook vanaf het water! Het grote voordeel van vissen op het water is dat je op plekken kan komen waar veel vis zit en waar je vanaf de kant niet bij kan komen. Dat is de reden dat veel vissers gebruik maken van een karperboot. Daarnaast is het natuurlijk ook veel leuker om lekker te vissen vanaf het water. Vissen vanaf het water zorgt voor een stukje extra ontspanning en brengt wat meer diversiteit dan op de kant.

 

Karperboten zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, maten en soorten. Zo zijn er speedboten en fluisterboten die geschikt zijn voor de hobby visserij. Een andere veel gebruikte karperboot is een rubberboot. Het grote voordeel hiervan is dat je de rubberboot eenvoudig mee kan nemen in de auto zonder dat je een trailer nodig hebt. Zo kun je op iedere willekeurige plek je boot te water laten om te gaan vissen.

 

HIBO karperboot

 

De HIBO karperboot is gemaakt van extra dik en sterk PVC, hierdoor kan hij wel tegen een klein vishaakje. Deze boten zijn uitgevoerd in camouflage kleuren met bladmotief, hierdoor valt de boot niet op in het riet en val je niet snel op bij de vissen. De karperboot van HIBO is ook uitgevoerd met twee hengelsteunen, hier kan je makkelijk je hengel inzetten zodat je handen vrij hebt voor andere dingen.

 

De HIBO camouflage karperboot is verder vergelijkbaar met een normale rubberboot. Zo is de boot gemaakt van PVC en heeft de boot een uitneembare aluminium bodem. Door de sterke vloerplaten krijgt de boot ook extra stabiliteit dat is natuurlijk fijn als je een grote vis uit het water probeert te trekken. De rubberboten van HIBO zijn standaard uitgevoerd met peddels en een zitbankje die je over de tubes kan verschuiven zodat deze altijd op de gewenste plek zit.

 

Strandwielen

 

Het grote gemak van een karperboot die gemaakt is van pvc is dat je hem makkelijk in de auto mee kan nemen. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat de parkeerplaats wat verder van de visplek afligt. En om dan te voorkomen dat je een trailer nodig hebt zijn er strandwielen. Je monteert de strandwielen eenvoudig op de achterkant van de boot. Door de wielen naar beneden te klappen kan je de boot makkelijk naar jouw nieuwe visspot rijden. Tijdens het varen klap je de wielen weer omhoog en heb je er geen last meer van.

 

Niet alleen voor karperboten zijn strandwielen handig. Ook op de camping kunnen strandwielen een perfecte oplossing zijn. Door de strandwielen kan je de rubberboot makkelijk vervoeren naar het dichtstbijzijnde strand of boothelling. Je hoeft geen rekening te houden met een strandtrailer die achterblijft op het strand, omdat je de wielen eenvoudig opklapt.