Kies bewust: voordelen van groene zakelijke stroom

zakelijke energie

Het zijn niet alleen particuliere energieverbruikers die vandaag de dag steeds vaker overstappen op groene energie: ook zakelijke verbruikers kiezen meer voor duurzame stroom. Groene zakelijke energie is toegankelijker dan ooit voor zowel kleinverbruikers als grootverbruikers van energie. Tel daarbij op dat ondernemers in Nederland vanaf het begin van 2019 verplicht zijn om te besparen op energie binnen het bedrijf en je hebt eigenlijk weinig redenen om níet over te stappen op groene stroom. Toch weten nog lang niet alle Nederlanders wat deze vorm stroom precies is en wat de voordelen ervan zijn. Daarom hebben we de voordelen van groene  zakelijke energie voor je op een rij gezet.

Wat is groene stroom precies?

Groene energie is elektriciteit die opgewekt is uit natuurlijke bronnen. De reden dat groene energie groen wordt genoemd, ten opzichte van grijze energie, is omdat deze bronnen niet op kunnen en dus van natuurlijke (groene) aard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de zon, de wind en het water: stuk voor stuk elementen waaruit energie wordt gemaakt. Dat is totaal anders dan hoe grijze energie tot stand komt: grijze energie wordt op een meer vervuilende manier opgewekt, namelijk door het uitputten van fossiele brandstoffen. Hierbij komt veel meer CO2 vrij dan bij het produceren van groene stroom. Uiteindelijk merk je geen verschil in het gebruik van groene of grijze stroom, je wéét alleen dat groene stroom uiteindelijk veel beter is voor het behoud van de wereld.

Groene stroom is goed voor de wereld en je portemonnee

Omdat er bij de productie van groene stroom gebruik wordt gemaakt van natuurlijke bronnen is er vrijwel geen belasting van het milieu te vinden. Dergelijke natuurlijke bronnen kunnen nooit op, omdat ze gewoonweg altijd aanwezig zijn. De keuze voor groene zakelijke energie is dus de keuze voor een betere wereld en dito toekomst. Op die manier kunnen fossiele brandstoffen blijven bestaan en komt er minder vervuiling vrij. Wist je dat groene stroom ook nog eens voordeliger is voor je (zakelijke) portemonnee? Ondernemers die investeren in duurzame toepassingen voor het opwekken van groene energie kunnen rekenen op steun van de Nederlandse overheid in de vorm van vergoedingen en subsidies. Plus: groene stroom uit natuurlijke bronnen is gratis! Je houdt dus zeker een zakcentje over aan het eind van het jaar. Op Energie-Zakelijk.nl lees je meer over subsidies bij duurzame toepassingen binnen je bedrijf.

Klanten kiezen sneller voor groen bedrijf

Hoewel de meeste ondernemers voor groene stroom kiezen omdat het beter is voor het behoud van de wereld en het fijn is voor de portemonnee is er nog een reden waarom je voor groene zakelijke stroom zou kunnen kiezen. Mensen kiezen vandaag de dag namelijk sneller voor een bedrijf wanneer ze weten dat dat bedrijf een duurzame bedrijfsvoering heeft en dit kan laten zien. Je kunt dus meer klanten krijgen wanneer je kunt aantonen dat je groen bezig bent binnen je bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat mensen bij de keuze uit meerdere bedrijven bedrijven die daar niet mee bezig zijn het snelst wegstrepen. Met een groen(er) bedrijf kun je uiteindelijk dus je winst verhogen en je klantenbestand uitbreiden, waarna er misschien wel nog meer klanten komen.