Veelvoorkomende kleding in de hoofdstad

man

Het klinkt misschien een beetje gek, maar in de hoofdstad alleen al heel veel verschillende soorten stijlen. Je ziet de meest bijzondere dingen bij mensen. Daarnaast lijkt het soms of de helft van alle mensen met elkaar afspreekt wat zij zullen dragen. Ja echt af en toe lijkt het of iedereen hetzelfde aan heeft. Van stoere kleding zonder genderlabeltje tot het andere uiterste, je komt echt alles tegen. Ook kleding en accessoires van 20 jaar gelegen lijken weer in te zijn als we Amsterdamse kledingtrends observeren. Welke kledingstijlen nu helemaal in zijn in de hoofdstad? Dat lees je natuurlijk gewoon hier.

Streetwear is niet te missen

Redelijk simpele kleding met wijde jasjes, redelijk wat kleur en  sneakers? Dat noemen we streetwear. Kleding als dat van het Amsterdamse merk daily paper valt daaronder. Hoodies, vissershoedjes, vesten en dergelijke lijken helemaal in de mode te zijn. Streetwear wordt gedragen door voornamelijk jongeren. Daarmee hebben we het vooral over generatie z, maar ook een deel van de voorgaande (y) generatie  is te spotten met een goed gevoel voor streetwear outfits. Felle kleuren van daily paper en stoere boots van dr. martens zijn vaak hoofdrolspelers als het gaat om deze kledingstijl. Ook camo groen hoort er onlosmakelijk bij.

Terug uit de jaren ’90 en eerder

Ouderwetse dingen zijn van vroeger en daar blijft het, zou je denken. Niets is echter minder waar, want in de straten van Amsterdam zijn behoorlijk wat ‘ouderwetse’ outfits te spotten. Zo zijn buik en heuptasjes weer helemaal terug. Je hoeft maar een straat in het centrum te bezoeken en je hebt er sowieso tien gezien. En dan overdrijf ik absoluut niet! Ook de luipaarden print die tot voor kort vaak als ordinair werd gezien is ineens een ware musthave. Van langer geleden zijn de neonkleuren en wijde pijpenbroeken weer in. Wie weet  komt er over een tijdje nog meer ‘nieuws’ van vroeger in de mode.

Van een en dezelfde winkel

Er zijn winkels waar heel veel mensen (vooral vrouwen) hun kleding kopen. Het gevolg hiervan is dat het bijna lijkt of er kledingvoorschriften zijn in de stad. Mensen met hetzelfde jasje én dezelfde broek gezien en dat binnen vijf minuten? Helemaal niet gek in onze hoofdstad! Massaal shoppen bij dezelfde winkels betekent ook massaal gekleed zijn in dezelfde kleding. Om niet weg te vallen in de menigte raad ik je aan om altijd iets aan je outfit toe te voegen dat niet van zo een veelbezochte winkel komt.