Wat te doen tegen een slecht humeur?

kratom

We hebben er allemaal wel eens last van: een slecht humeur. Het is hartstikke menselijk, maar soms wel vervelend voor jezelf en de anderen om je heen. Zeker op momenten waar je in de eerste instantie naar uit keek, kan een slecht humeur de hele ervaring verpesten. Het is dan ook zaak om zo snel mogelijk je slechte humeur om te zetten in een goed humeur. Hoe je dit het beste kan doen, is hartstikke persoonlijk. Wel wil ik je in deze blog een aantal tips meegeven hoe je jouw slechte humeur misschien om kan toveren in een brede glimlach op je gezicht!

Muziek

Muziek is één van de grootste factoren die mijn stemming bepalen. Zo zet ik iedere morgen een aantal rustige en feel good nummers op, zodat ik de dag met frisse energie en enthousiasme begin. Ook zet ik voor een feestje altijd even een paar swing nummers op, om alvast in de dans sfeer te komen. Hoe aanlokkelijk het ook is om met een slecht humeur verdrietige en akoestische liedjes op te zetten, kan ik je aanraden dit toch in te wisselen voor de feel good nummers. En luister dan absoluut niet in één keer “happy” van Bruno Mars bijvoorbeeld, maar bouw het rustig op. Zomerdeuntjes maken mij altijd vrolijk, dus dat wil mij ook uit mijn slechte humeur trekken vaak!

Eten

Het zal je misschien verbazen, omdat het zo voor de hand ligt, maar een slecht humeur kan oprecht komen door een gebrek aan energie. Energie halen we uit eten, dus is het hartstikke logisch dat je chagrijnig kan worden van te weinig eten. Waar komt de term ‘hangry’ anders vandaan! Pak dus vooral een snickers reep erbij als je even een dipje hebt. Misschien helpt het! En als dat niet zo is, dan heb je in ieder geval een lekkere reep chocolade gegeten.

Kruiden

Mochten al jouw uitgeprobeerde alternatieven niet hebben geholpen, dan is er nog één wondermiddel dat bovenaan mijn lijstje staat. Dit middel gebruik ik alleen wanneer ik een dag met vrienden ben, of in ieder geval niet op kantoor zit. Het middel waar ik het over heb, is kratom. Je kunt het middel vinden in de meeste smartshops in verschillende varianten. Zo komen ze in pillen, theetjes en rookbare bladeren. Dus ook voor de niet-rokers is het mogelijk om kratom te gebruiken. Kratom zorgt over het algemeen voor een euforisch gevoel en angstgevoelens verdwijnen enkele minuten na gebruik van het middel. Niet voor iedere dag, maar zeker voor die dagen dat er hoe dan ook al iets leuks op de planning stond!