Kunstgras in de voetbalwereld

Je hoort het steeds vaker en tegenwoordig is het allemaal ook zo gek niet meer: kunstgras in de profvoetbal wereld. Je bent ervoor of je bent er echt op tegen. Er is geen middenweg. In de grote wedstrijden wereld zijn er maar een paar clubs die kunstgras in het stadion hebben liggen, maar toch merken we dat dit er steeds meer worden en het ook als normaal ervaren wordt. Clubs zoals Feyenoord en FC Utrecht zijn hier zwaar op tegen en willen hier dus ook zeker niet aan meedoen. Ze hebben zelfs eens gezegd dat ze voor zijn voor een kunstgrasverbod. Maar waar komt dit nou vandaan? Wij vertellen je graag alles over kunstgras kopen, de voordelen ervan, de nadelen ervan en verschillende meningen.

Voordelen kunstgras

Het is een keuze die je maakt of je gaat voor natuurgras of kunstmatig gras. Het is natuurlijk allemaal begonnen bij natuurgras en of je hiervan af wilt stappen en overgaat naar kunstgras, is een beslissing die je moet maken. De grootste reden dat verschillende clubs kiezen om de gaan voor kunstgras is omdat dit een stuk goedkoper is. Een financiële afweging is vaak ook de reden dat meningen veranderen. Dit heeft voornamelijk allemaal te maken met het onderhoud. Normaal gras vergt enorm veel onderhoud. Wedstrijden moeten van tevoren wedstrijd klaar gemaakt worden en de kosten van de lampen tellen elke wedstrijd natuurlijk op en op.

Nederlandse clubs

Er zijn een aantal Nederlandse clubs die al een tijd geleden gekozen hebben voor kunstgras. De meest bekende clubs zijn Heracles Almelo, Sparta Rotterdam, PEC Zwolle en ADO Den Haag. Maar er zijn meer! Ook is het algemeen bekend dat er veel clubs overwegen om meer onderzoek te doen naar kunstgras en staan hier dus open voor.

Kunstgras kopen

Kunstgras kopen kan tegenwoordig overal. Zeker als je even goed onderzoek doet, kan je gelijk prijzen vergelijken en eruit komen wat voor jou het meest voordelig is. Want kunstgras wordt natuurlijk niet alleen voor voetbalstadions gebruikt. Ook veel mensen kiezen ervoor om dit aan te leggen in de tuin in plaats van echt gras. Wij raden je aan om eens kunstgrasnet een bezoekje te brengen op het internet. Kunstgrasnet heeft een breed assortiment aan kunstgras en de keuze is reuze. Ook kan je advies vragen aan mensen met ervaring en zij kunnen je ook goed helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw kunstgras! Wij wensen je graag veel succes!