Home Wonen Een LED paneel 60×60 voor thuis of op kantoor

Een LED paneel 60×60 voor thuis of op kantoor

0
Een LED paneel 60×60 voor thuis of op kantoor

Een nieuwe soort verlichting in armiturenland is het LED paneel van 60×60! De moderne, strakke verlichting gaat met de tijd mee en is daarnaast ook nog eens ontzettend duurzaam! Echt de lamp van de toekomst dus! Wat de verlichting precies is, welke soorten er zijn en hoe je de lampen ophangt lees je vandaag in deze blog!

Wat is een LED paneel van 60×60?

Een LED paneel is letterlijk een paneel ledverlichting. De variant van 60×60 is 60 bij 60 centimeter. Het is dus eigenlijk een vierkante lamp. De panelen zijn heel dun, en lijken een beetje op plafond platen. De panelen zijn een nieuwe, moderne variant op de TL-buis bakken die vaak in scholen en openbare gebouwen hangen! Omdat de verlichting LED is, gaan de lampen erg lang mee, gebruiken ze weinig energie en zijn ze heel duurzaam! De omlijsting van het LED paneel is van alumnium. Dit geeft een zeer strakke en moderne uitstraling aan de verlichting.

Wat voor soorten panelen zijn er verkrijgbaar?

Allereerst is het LED paneel van 60×60 niet het enige soort LED paneel dat verkrijgbaar is. Er zijn nog veel meer verschillende soorten afmetingen. Die van 60×60 is echter wel de meest gangbare. Dan zijn er ook nog verschillende sterktes van het licht, en hangt het er van af of je het licht kan dimmen of niet. Je hebt de variant die 4000k licht heeft. Dit betekent dat de lamp een neutraal licht uitstraalt. Ook is er een variatie van 6000k. Deze lampen geven een mooi helder en wit licht. Deze soort is uitermate geschikt voor een ruimte die volledig verlicht moet zijn. Dan heb je ook nog de sfeerlichten. Deze zijn 3000k. Het type licht wat hier uitkomt is een warm licht dat sfeer toevoegt aan de kamer.

Waar monteer je een LED paneel van 60×60?

Een LED paneel van 60×60 monteer je in ieder geval in het plafond. De panelen zijn zeer geschikt voor prive of zakelijk gebruik. De panelen zijn namelijk sfeervolle vervangers voor de harde TL-buizen en lichtboxen die veel kantoors hebben. Daarnaast worden ze in het plafond gemonteerd in plaats van er aan. Zo vallen ze nog nauwelijks op! In je huis kun je de panelen in een kantoortje, werkplaats of gang plaatsen! Afhangend van de plaats bepaal je dan het type licht. Een gang heeft misschien minder licht en meer sfeer nodig dan bijvoorbeeld een garage of werkplaats!