Maakt u al gebruik van een fleet management software?

Tegenwoordig kunt u van alles online bestellen, van boodschappen tot kleding en elektronica. Voor transportbedrijven of bedrijven die zelf hun transport uitvoeren kan het lijkt het managen van de logistieke processen enorm lastig. Gelukkig maakt een fleet management software dit vele malen makkelijker. Naast dat bedrijven hier super veel profijt van hebben is het ook voordelig voor de ontvanger. Via de software is het namelijk mogelijk om live de zending te volgen. Maar wat is zo’n fleet management software precies en hoe werkt het? In dit artikel vertellen we u er meer over. 

Wat is fleet management software? 

Wanneer de werknemers met een auto de deur uitgaan dan heeft u er zelf geen zicht meer op. Daarom is het beheren van de voertuigen binnen een bedrijf is een lastige taak. het managen hiervan is complex en een tijdrovende klus. Deze complexiteit kan weggehaald worden door te werken met een fleet management software systeem. Via deze software kunt u uw ‘vloot’ live volgen en daarom snel inspelen op veranderende gebeurtenissen. Naast de software bestaat de fleet management software uit een hardware met gps tracker die in de auto wordt geïnstalleerd. Het installeren van de hardware gebeurt in 30 minuten en het wordt bevestigd onder het dashboard zodat het uit het zicht blijft. Een dergelijke software bestaat uit een breed scala aan functies zoals het onderhoud van de voertuigen, tracking en brandstof management. Dankzij dit systeem kunnen transportbedrijven flink wat kosten besparen. 

De voordelen van een transport software

Een groot voordeel van een fleet management software is dat u een hoop kosten kunt besparen, maar daarnaast heeft het nog veel meer voordelen. Wanneer het bedrijf gebruik maakt van deze software is het vaak mogelijk om goedkopere verzekeringspremies af te sluiten. Dat komt doordat de veiligheid van de voertuigen veel beter gewaarborgd kan worden. Ook speelt de software informatie over de brandstof door, waardoor dit beter gemanaged kan worden. De overheid legt steeds strengere eisen op aan bedrijven wat betreft duurzaam ondernemen en daar draagt een fleet management software dus zeker aan bij! Ook kunt u met behulp van de software de chauffeurs beter begeleiden. Bovendien bespaart het u een hoop discussies doordat u precies weet wat er speelt. 

Klantenmanagement verbeteren 

Een ander positief resultaat van de software zijn blije klanten. Het personeel kan zo effectief mogelijk ingezet worden waardoor zij op tijd aankomen bij de klanten. Staat er een file? Dan worden de chauffeurs omgeleid en wordt er een nieuwe en snellere route berekend. Mocht de chauffeur langs de weg staan met pech, dan krijgt u hier een melding van en tevens de mogelijkheid om het op te lossen. Maar misschien nog wel belangrijker: u kunt de klant meteen op de hoogte stellen. Zo bent u altijd duidelijk naar uw klanten toe en weten zij precies wat ze kunnen verwachten. Ook kunnen de klanten zelf het transport volgen zodat zij weten of de chauffeur al in de buurt is.