Neem tijd voor een goede hygiëne.

Hoe goed was jij je handen na een wc-bezoekje? In hoeverre houd je rekening met een schone badkamer? Hoe belangrijk is dat eigenlijk voor jou? Hygiëne, onbewust houden we er geen rekening mee. Het wassen van je handen is immers vanzelfsprekend, toch? Helaas, klinkt dit niet voor iedereen even logisch. Ben jij benieuwd naar waarom het nou van belang is om je hygiëne zo goed mogelijk te houden? Lees dan snel verder voor meer informatie en een paar handige tips!

Geef mij maar smetvrees!

Het hebben van smetvrees wordt vaak weggelachen of bespottelijk gevonden. Hoe gek het ook klinkt, maar misschien is het wel verstandig als we dit allemaal zouden hebben. Een goede hygiëne is erg belangrijk, maar wanneer is jouw hygiëne goed genoeg? Het meten van hygiëne doen we door te kijken naar de hygiënische maatregelen die een persoon neemt. Deze maatregelen kunnen verschillen van het correct reinigen van je handen tot aan het desinfecteren van meubilair. Mensen die lijden aan smetvrees letten hier extra op, waardoor ze constant bezig zijn met hun hygiëne. Door het nemen van hygiënische maatregelen verklein je de kans op gezondheidsklachten. Naast het feit dat dit voordelig voor jezelf is, is het ook positief voor jouw omgeving. Door een goede persoonlijke hygiëne houd je dus rekening met anderen en jezelf!

Geen schimmel toegestaan.

Een plek waar het snel fout kan gaan wat betreft hygiëne, is de badkamer. In de badkamer staat er sanitair, die vaak in aanraking komt met meerdere mensen. De kans op ontstaan van schimmel in de badkamer is erg groot en dit kan dan op lange termijn een onaangename geur nalaten.  Het is daarom van belang dat je extra tijd en energie moet stoppen in het schoonmaken van de badkamer. Wat dacht je van vaker een doekje over de wastafel en de kraan te halen of het ontkalken van je stortdouche? Als je dit blijft bijhouden, zal het werk steeds minder worden en zal het je nauwelijks energie kosten. En het kan natuurlijk niet te vergeten de kans op ziekte klachten verkleinen, klinkt dat niet verleidelijk?

Wat kies jij?

Hygiëne, een belangrijke aspect die veel invloed kan hebben op ons dagelijkse leven. Eenieder gaat hier anders mee om. Het besef is er wel, alleen wordt het helaas niet altijd even serieus genomen. Een slechte hygiëne kan ziekte- en gezondheidsklachten bij jou en je omgeving veroorzaken. Toch ligt de keuze van hoe je deze kwestie aanpakt echt bij jezelf. Houd dit in je achterhoofd en neem vanaf  je volgende wc-bezoekje even de tijd om je handen grondig te wassen!