Optimaliseer het sanitair in je bedrijf

Bij het starten en het onderhouden van het bedrijf is het sanitair een van de aspecten die nog wel eens vergeten worden. Niet gek, de werkzaamheden uitgevoerd door de werknemers van het bedrijf hebben waarschijnlijk weinig te maken met het onderhouden van het toilet. Toch is het sanitair het visitekaartje van het bedrijf, iedereen binnen en buiten het bedrijf hebben er mee te maken. Vooral wanneer het sanitair niet goed onderhouden is, neemt men juist deze indruk mee naar huis.

Schoonmaak

Onderhoud begint bij het op orde houden van een schoonmaakrooster. Wanneer dit niet gedaan kan worden door eigen werknemers, zijn er een groot aantal bedrijven die je hiervoor in kunt huren. Professionele schoonmaak bedrijven zijn vaak erg betrouwbaar en ontlast de zorg die uiteindelijk van groter belang is dan eerst instantie wordt gedacht. Het uiterlijk van het sanitair en de manier waarop het verzorgd wordt zeggen veel over de manier waarop het bedrijf zich bezig houdt met de zichtbaarheid voor de klant. Binnen elke laag van het bedrijf heeft deze verzorging wel een invloed, van zowel werknemer op werkgever als de klant en bedrijf.

Goede geuren

Je zou zeggen dat het weinig invloed heeft, maar de geur in het sanitair zegt voor een klant of bezoeker heel veel over het onderhoud en heeft dus ook effect op de ervaring van een klant of gast. Je kunt onderzoek doen naar welke geur het beste past bij het sanitair in je bedrijf. Het is een misopvatting om te denken dat deze geur heel aanwezig moet zijn, integendeel: een indringende geur heeft een tegenovergesteld effect. Maar wanneer het sanitair een hele prettige en subtiele geur heeft, is de ervaring een stuk gebruikersvriendelijker.

Juiste middelen

Ook de voorzieningen hebben een grote invloed op de ervaring van de bezoeker van het toilet. Dingen zoals een verschoontafel maar handdoekdispensers vergroten het gemak van een toilet bezoeker. Voor handdoekdispensers zijn er verschillende opties wat betreft papieren handdoeken mogelijk.

  • Multifold handdoeken; grotere hoeveelheden aan handdoeken die zo gevouwen zitten dat je bij het uittrekken van de handdoeken niet in aanraking komt met de handdoeken van de nieuwe gebruiker
  • Singlefold handdoeken; kleine hoeveelheden aan handdoeken die zo gevouwen zitten dat je bij het uittrekken van de handdoeken niet in aanraking komt met de handdoeken van de nieuwe gebruiker
  • C – gevouwen handdoeken; gestapelde handdoeken
  • Handdoekrollen; een rol aan papier waarbij er een systeem nodig is om het papier af te kunnen scheuren voor de gebruiker

Elke dispenser heeft verschillende mogelijkheden die aangepast kunnen worden aan de hoeveelheid mensen die het sanitair gebruikt.