Rondreis Vietnam: dit land moet je zien!

rondreis Vietnam

Elk jaar weer is er een stevige discussie tussen mijn vriend en mij over de bestemming van onze vakantiereis. Een keer per jaar halen we alles ui de kast voor een droomreis. Tenslotte werken we er het hele jaar hard voor en we zetten elke maand trouw wat aan de kant voor die ene unieke zomervakantie. We hebben echt al heel veel gezien. We zijn naar Australië geweest en naar de Verenigde Staten en ook een keer naar IJsland. Bestemmingen die volgens mij op het lijstje van vele mensen staan. Het waren stuk voor stuk droomvakanties en ik was al een paar maanden aan het dromen over onze volgende bestemming. Ik dacht aan Canada of Nieuw Zeeland maar mijn vriend ging letterlijk een hele andere richting uit. Hij stelde een rondreis Vietnam voor.

Ideale bestemming?

Ik sloeg eerlijk gezegd stijl achterover van zijn voorstel. Stond een rondreis Vietnam op ons wensenlijstje dan? Sinds wanneer? En belangrijker: wat moesten we in vredesnaam in Vietnam gaan doen? De jungle doorlopen? Het leek me helemaal geen ideale bestemming en dat maakte ik mijn vriend dan ook snel duidelijk. Maar hij hield aan en toonde me op internet een zo te zien goed georganiseerde rondreis Vietnam. De foto’s die op de site stonden, lieten me al meteen een hele andere kant van dit land zien. Als ik heel eerlijk was tegenover mezelf weet ik weinig van Vietnam, behalve wat ons uit de geschiedenisboekjes is geleerd. En dat is niet zo fraai, zoals we allemaal weten want in die boekjes vindt je alleen maar de gruwelijke oorlogen terug. Misschien was dat allemaal wel erg kortzichtig van mij. Toen ik me wat verder verdiepte in de rondreis Vietnam werd ik langzaam enthousiast. Ik besloot de gok te nemen: we gingen naar Vietnam.

Rondreis Vietnam: gewoon doen!

Inmiddels ben ik terug van een werkelijk fantastische reis. Ik heb er echt geen woorden voor hoe geweldig de rondreis Vietnam was. Als echte natuurliefhebber ben ik onder de indruk geraakt van wat het land te bieden heeft. Zo mooi, zo afwisselend. Het was niet te vergelijken met dingen die ik op onze andere reizen heb gezien. Omdat we op bijzondere plekken verbleven in hele gave hotels leerden we ook de cultuur kennen. En niet te vergeten het heerlijke voedsel. En wist je dat je in Vietnam ook stranden hebt die eruitzien als het paradijs? Echt onvergetelijk! Vietnam kun je onmogelijk helemaal bekijken in een vakantie. Dus onze bestemming voor volgend jaar staat nu al vast en dit keer zonder discussie. Je raadt zeker al waarheen? Juist, Vietnam dus.