Rondtrekken met een lichtgewicht tent

Er zijn mensen die zo licht en klein mogelijk willen reizen. Voor die mensen zijn er lichtgewicht tenten. Met een lichtgewicht tent kunnen die mensen onder vrijwel alle omstandigheden van plek naar plek naar plek rondreizen. Lichtgewicht tenten zijn dus bestemd om rond te trekken. Vanzelfsprekend is het gewicht van lichtgewicht tenten laag tot extreem laag. Er worden lichtgewicht tenten aangeboden voor iedereen. Ga je voor het eerst op vakantie met een lichtgewicht tent? Dan kun je kiezen voor een tent uit de instap serie. 

Lichtgewicht tenten zijn uniek

Wat maakt een lichtgewicht tent uniek? Het materiaalgebruik en de constructie. Deze tenten hebben vaak een aluminium frame. Het voor dit frame gebruikte aluminium wordt ook in de vliegtuigindustrie gebruikt. Tenten met een frame van dit materiaal kunnen onder alle omstandigheden vaak worden opgezet en afgebroken. Deze tenten zijn uiteraard gemaakt van lichte stoffen. Tenten die gemaakt zijn van erg lichte stoffen zijn duurder. Je kunt ook kiezen voor een bepaald merk. Kies je bijvoorbeeld voor het bekende merk MSR? Dan kies je voor tenten die staan voor lichtgewicht kamperen. Deze compacte trekkerstenten zijn duurzaam en heel erg sterk. Voor deze tenten is een harde wind, een regenbui of een sneeuwstorm, dankzij de constructie van de tenten en het gebruikte materiaal, geen probleem.

Lichtgewicht tenten in vele soorten en maten

Uiteraard zijn deze tenten er in vele soorten en maten. Voor iedereen die gaat rondtrekken en van plek naar plek gaat is er ongetwijfeld een geschikte tent. Er zijn dus niet alleen tenten voor 2 personen te koop. Je kunt dus ook een tent kopen die geschikt is voor bijvoorbeeld 1, 3 of 4 personen. Reis je met meerdere personen en ben je op zoek naar een tent? Er is dan altijd wel een geschikte tent te vinden. Doorgaans is de slaapcabine van deze trekkerstenten niet groot genoeg om er bagage in op te bergen. Reis je alleen en wil je ook je bagage in de tent opbergen? Aangeraden wordt om dan te kiezen voor een lichtgewicht 2-persoonstent. Ben je op zoek naar een tent die geschikt is voor een fietsvakantie of een tocht met de motor? Aangeraden wordt dan om te kiezen voor de gulden middenweg. Kies dus voor een tent die zo lichtgewicht en zo klein mogelijk is, maar die toch groot genoeg is om er je bagage veilig en droog in op te bergen. De door jou gekozen tent voor een fietsvakantie of tocht op een motor moet onder alle omstandigheden vaak op en af te breken zijn.