Sporten na de zwangerschap

Herstellen van de zwangerschap

Het is eindelijk achter de rug, de zwangerschap. Nu ben je dolgelukkig thuis met je baby in je armen. Het enige waar je nog aan kunt denken is zorgen voor deze bol liefde die nu samen met je vriend of man je gezin vormt. Maar er is nog wat anders wat in je hoofd opkomt. Hoe ga ik herstellen van de bevalling. Een bevalling is vanzelfsprekend zwaar voor een lichaam en daarom is het verstandig een tijd na de zwangerschap bedrust te nemen. Natuurlijk is voor iedereen de zwangerschap anders. Sommigen voelen zich al heel snel weer prima en andere vrouwen hebben een tijd nodig om te herstellen. Mijn moeder had bijvoorbeeld veel pech en na de geboorte van mijn broertje kostte het haar bijna een jaar om te herstellen.

Als je een sportieve vrouw ben vraag je je misschien af hoelang na de zwangerschap je weer kunt gaan sporten. Sowieso is bewegen na een zwangerschap goed voor het herstel zolang je het maar niet te zwaar en intensief maakt voor jezelf. We bespreken in dit artikel de beste methoden om na de zwangerschap weer te gaan bewegen en sporten.

Zwemmen, fietsen & wandelen

Het is natuurlijk logisch dat je na een zwangerschap niet meteen intensieve krachttraining kunt gaan doen. Na een week of twee herstel kun je het beste beginnen met dagelijks een half uurtje wandelen. Afhankelijk van hoe je je voelt kun je ook fietsen op je dames fiets. Houdt er wel rekening dat dit gevoelig kan zijn voor je lichaam in de eerste weken na de zwangerschap.

Persoonlijk ben ik van mening dat een van de beste manieren om na de zwangerschap weer te beginnen met sporten zwemmen is. Zwemmen is een fantastische sport die niet al te zwaar voor je lichaam en gewrichten. Wandelen en hardlopen zijn veel zwaarder voor je lichaam dan zwemmen. Door rustige baantjes te zwemmen na de zwangerschap kun je je lichaam veilig herstellen.

Als je je kind hebt gebaard door middel van een keizersnede dan is het belangrijk dat je langer wacht voordat je weer begint met sporten. Het is een operatie en een operatie heeft een hersteltijd nodig. We raden aan om zeker zes weken te wachten voordat je weer gaat sporten of intensief bewegen. Over het algemeen is bedrust erg belangrijk na een keizersnede. Ook zwemmen kun je bij een keizersnede beter langer mee wachten. Zeker aangezien je mogelijk nog kunt bloeden tijdens het begin van he herstel.