Tijd voor een make-over van je huis? Zo wordt het makkelijk!

Stylen

Soms ben je helemaal klaar met je huisje. Logisch, je spendeert er gemiddeld zo een 14 uur per dag. Dat is al gauw 98 uur per week. Keiveel! Natuurlijk slaap je de helft er van, maar je bent toch vaak in dezelfde omgeving. Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat je op een gegeven moment de omgeving zat raakt. Je irriteert je aan kleine dingen, je wil iets nieuws, je wil je hele huis eigenlijk weg doen en opnieuw beginnen! Even rustig tijger, dat wordt een behoorlijk dure grap en dat is helemaal niet nodig. Vaak kan je met een paar simpele wijzigingen je huis al een hele nieuwe look geven. Zo blijft het de oude, vertrouwde plek waar je zoveel leuks hebt meegemaakt, maar ziet en voelt het weer als nieuw. Maar hoe doe je dat dan?

Tips

Met de volgende stappen tover jij je huisje weer om tot een compleet nieuwe plek om te vertoeven:

  • Verander de muren. En dan niet alleen met een nieuw kleurtje. Als je daarna exact dezelfde schilderijen ophangt, lijkt het alsnog niet echt nieuw. Je kan beter de kunst vervangen, en een muur een compleet nieuwe stijl geven. Denk bijvoorbeeld aan een industrieel printje met bakstenen er op, of een behang met een natuurgebied. Wedden dat je de ruimte bijna niet meer terug herkent?
  • Verander een aantal meubels. Kijk even rond en vraag je af welke meubels in huis nou echt aan vervanging toe zijn. Vaak zijn dit de oudste of meest gebruikte, bijvoorbeeld banken. Door deze in te ruilen voor nieuwe meubels lijkt het vaak al snel een nieuwe omgeving.
  • Voeg iets toe aan je huidige huis. Het is helemaal niet gek om een aantal dingen te bezitten die je huis uitstraling geven. Bijvoorbeeld instrumenten: wat maakt het nou uit dat je niet speelt, een gitaar aan de muur staat hartstikke stijlvol! Ben je iets meer culinair ingericht? Overweeg dan om een mooie luxe koelkast te nemen, of zelfs een wijnrek. Of je daar nou dure of huiswijn in legt, het geeft je huis de soort luxe look die nooit verveelt. Ook een mooie kruidenkast of ander drankkastje is een echte toevoeging aan je keuken.
  • Koop een nieuw tapijtje om over je vloer heen te leggen. Scheelt je vervangen, staat alsnog als nieuw!

Veranderingen

Of je nou kleine of grote veranderingen doorvoert, je huis zal meteen weer nieuw aanvoelen. Ik ben benieuwd hoe het uitpakt. Succes met klussen!