Home Wonen Tips voor bij het verhuizen

Tips voor bij het verhuizen

0
Tips voor bij het verhuizen

Het is een hele grote stap voor veel mensen. Maar hoe doe je het nou echt goed? Er zijn heel veel dingen die komen kijken bij het verhuizen. Welke spullen neem je mee, welke gooi je weg. Hoe kom je van alles af wat je weggooit, wat moet er nog in het nieuwe huis gebeuren. Allemaal vragen waar je vroeg van te voren antwoord op moet hebben. Want als je dit allemaal regelt op het laatste moment gaat het zeker weten fout. Dus heb ik een paar dingetjes die hopelijk kunnen helpen voor de verhuizende mensen onder ons. 

Regel van te voren waar je spullen en afval laat of weggooit

Dit is heel belangrijk. Er zijn nou eenmaal spullen die je niet meer met je mee wil nemen bij het verhuizen. En bij het inrichten van het nieuwe huis komt een hoop afval wat je kwijt moet kunnen. Met spullen die je niet meer wilt kan je makkelijk aan vrienden of familie vragen of die het nog bruikbaar vinden. Zo kan je makkelijk van een hele hoop dingen afkomen. De rest gaat mee met het afval, dus daar moet je helaas afscheid van nemen. Wat mijn tip daarvoor is, is een container huren. Dit kan je heel makkelijk regelen, en kan je al je afval en resterende spullen heel ruim in kwijt. Zo bespaar je de moeite om elke keer naar de vuilnisbelt te rijden of iets dergelijks. Echt een aanrader!

Nodig vrienden en familie uit om te helpen

Doe dit natuurlijk niet zonder beloning! Maar het is een stuk goedkoper en gezelliger om alles te regelen met wat leuke vrienden of je familie. Je kan ze ook betalen met een biertje en goed avondmaal. Dit heb ik persoonlijk ook gedaan tijdens het verhuizen. Als je een beetje goede vrienden heb vinden die dat helemaal niet erg om te doen. En zo kan je ook gezellig praten, en is vaak een goede stress relief. Het kan ook heel goed helpen als je mensen uitnodigen die al een keer verhuisd zijn. Die weten dan wat goede tips waar je vast wat aan kan hebben. En als het huis dan af is, en alles goed verhuisd is, kan je ze lekker uitnodigen in je nieuwe stulpje. Kunnen ze een goede blik werpen op het eindresultaat, en kan je ze nog een laatste keer bedanken voor het harde werken. Naar mijn idee heeft dit mijn band ontzettend versterkt met de mensen die kwamen helpen. Het is eigenlijk gewoon een soort teambuilding exercise! Zo kan je verhuizen toch nog op je eigen manier leuk maken!