Tips voor de beginnende enthousiaste tuinier

De afgelopen zomer konden we een stuk minder op vakantie. Waar de meeste Nederlanders normaal gesproken lekker op vakantie gaan naar Frrankrijk, Spanje of Italië, of misschien zelfs een nog meer tropische bestemming, zat at er voor velen dit jaar niet in door de pandemie. Mensen zaten deze zomer voornamelijk thuis en in de tuin. Aangezien deze zomer veel mensen in de tuin zaten dachten ze er ook over na om aan de tuin te werken en hier wat moois van te maken. Tuinieren is een hele leuke en gezonde hobby. Daarom bespreken we in dit artikel tips voor de beginnende tuinier enthousiast.

Minder tegels

Een verdrietige realiteit is dat veel mensen maar weinig groen hebben in de tuin. Mensen hebben vaak een tuin vol tegels met maar misschien een paar planten in een hoek. Dit zorgt voor verschillende nadelen en problemen. Ten eerste is het zo dat doordat heel veel Nederlanders dit hebben, al deze tegels zorgen voor een slechter klimaat. Op een meer persoonlijk niveau koelt een tuin en huis ook minder goed af in de zomer. Aangezien Nederland tegenwoordig meer last krijgt van hittegolven, is het wel zo fijn om in de zomer je tuin zo koel mogelijk te houden. Begin daarom met het verwijderen van tegels en plant hier bloemen en planten.

Houd het simpel

Als beginnende tuinier hoef je er echt geen designtuin van te maken. Een mooie, natuurlijke tuin bijhouden kost ook minder werk dan mensen denken. Maak wat ruimte voor bloemen en planten en kies voor een leuke zadenmix om te strooien. Veel mensen lijkt het ook fantastisch om een eigen moestuin te hebben. Ook dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Er zijn veel groenten, denk bijvoorbeeld aan tomaatjes, die heel makkelijk te groeien zijn.

Bestrijd ongedierte

Bij een mooie groene tuin komen natuurlijk ook insecten en dieren kijken. Sommige dieren en insecten zijn goed voor de tuin. Laat bijen en spinnen bijvoorbeeld gewoon hun gang gaan. Maar je kunt ook last krijgen van ongedierte dat wel bestreden moet worden. Vaak kun je online bestrijdingsmiddelen zo bestellen. Veel tuinen krijgen bijvoorbeeld last van Engerlingen en Spint. Maar met goede biologische bestrijdingsmiddelen ben je er zo weer van af. Een mooie groene tuin maakt gelukkig en zal ook veel plezier brengen in de zomermaanden. Daarnaast is het een stuk minder werk dan veel mensen denken dus in de komende lente kun je als echte tuinier beginnen.