Verbouwtips uit de showbizz

trespa plaat

Het verbouwen van huizen is enorm populair geworden de afgelopen jaren. Niet alleen in de particuliere sector, maar ook in de showbizz. De programma’s over het verbouwen en “flippen” van huizen vliegen je om de oren. Denk bijvoorbeeld aan flip that house of de hilarische nieuwe serie van Chateau Meiland. Deze programma’s zijn natuurlijk extra spannend door de organisatie die erachter zit en het resultaat zal bij menig sceptici voor omhooggetrokken wenkbrauwen zorgen. Is het wel echt het resultaat wat ieder ander bereikt zou hebben? Of is het extra mooi geworden door de organisatie die achter het programma zit, met al hun extra connecties en budget? Toch kunnen we een hoop lessen trekken uit deze programma’s. Dit zijn een aantal (hilarische!) lessen die ik heb geleerd uit de programma’s, specifiek uit Chateau Meiland.

Verbouwtips van Chateau Meiland

1. “Haal al je gereedschap bij elkaar”. Nou wordt het door meneer Chateau Meiland als een grapje verteld –  “anders blijf je heen en weer lopen” – maar het heeft wel een kern van waarheid. Voor het klussen alle gereedschap bij elkaar sprokkelen is handig omdat je er op deze manier achter komt welk gereedschap misschien nog ontbreekt.

2. “Altijd van je af zagen”. Ook dit wordt door Martien als een grapje verteld, maar ook hier zit een kern van waarheid in: Safety first! Let dus inderdaad goed op alle apparatuur en hoe al het gereedschap gebruikt dient te worden. Ga niet zomaar aan de haal met een schuurmachine, maar laat je goed informeren over het gebruik en de risico’s hierbij. Sla ook zeker een aantal helmen in en handschoenen, die splinters of andere schaafwonden kunnen voorkomen. Je bent immers je huis aan het verbouwen, niet je eigen lichaam!

3. Materialen. Nou is dit niet exact een tip die van Martien afkomt, maar wel ééntje die ik je op het hart wil drukken. Het soort materialen dat je gebruikt, is echt van doorslaggevende waarde voor de verbouwing van jouw huis. Zo geldt voor het soort vloer dat je besluit te leggen, het van belang is dat dit een duurzame vloer is die een langere tijd na de verbouwing mee zal gaan. Ook voor het isoleermateriaal is het erg belangrijk dat het juiste materiaal wordt gebruikt. Hiermee voorkom je immers lekkage. Dan als laatste zul je voor de buitengevel ook de juiste materialen moeten kiezen. Mijn persoonlijke tip is een trespa plaat. Een trespa plaat is een kunststof plaat die waterafstotend is, waardoor je je over lekkage geen zorgen hoeft te maken. Top kwaliteit!