Vanuit haven Napels naar Capri

stedentrip Napels

Net zoals vrijwel heel Nederland ben ik net terug van mijn vakantie. Wat was het heerlijk. Samen met mijn partner was ik op stedentrip Napels gegaan. We zijn namelijk gek op Italië en we hadden gelezen bij Bebsy dat in Napels de beste pizza’s ter wereld gemaakt worden. Bovendien leek het ons een goede vakantie om diverse iconisch Italiaanse dingen te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Pompeii en de vulkaan Vesuvius. Deze liggen namelijk op ‘steenworp afstand’ van Napels. Toen we op stedentrip Napels waren, zijn we ook ongepland een dagje naar het dichtstbijzijnde eiland Capri gegaan. 

Onontdekt Italiaans eiland

Misschien heb je nog nooit van het eiland Capri gehoord. Dat is niet zo vreemd. Ik kende het eiland ook niet tot we op stedentrip Napels waren. De locals raadden ons aan om een vanuit de haven van Napels een boot te pakken naar Capri. Het eiland is namelijk nog redelijk vrij van toeristen. De locals omschreven het als dé ideale locatie om weer helemaal zen te worden. Tijdens de boottocht vaarden we eerst om het eiland heen. Dankzij het kleine formaat duurde dat precies lang genoeg. Het helblauwe water was erg uitnodigend. Onderweg naar het eiland zijn we ook nog even door de iconische Blauwe Grot geweest. Dat was echt heel bijzonder – en nog maar het begin van al het moois dat we zouden zien tijdens de stedentrip. 

Heel Capri gezien

Wanneer je op Capri aankomt, dan merk je dat het een behoorlijk jetset eiland is. In Capri-stad vind je allerlei high end winkels. De hotels en huizen zijn op prachtige wijze gebouwd in de diverse bergen. Hierdoor ervaar je gelijk een mediterraanse vibe. Eenmaal aangekomen op het eiland hebben wij eerst even een terrasje gepakt. De man van de boot had ons verteld dat het in Italië gebruikelijk is dat de kosten voor een drankje en een hapje op het terras hoger liggen dan aan bijvoorbeeld de bar. Je betaalt op die manier namelijk om op het terras te zitten. Om toch van de prachtige omgeving te genieten hielden wij het simpel. Eén kop thee en een espresso was voldoende voor ons. Daarna trokken we erop uit met onze wandelschoenen.

Omdat Capri zo’n klein eiland is, hoef je niet per se een auto of bus te pakken. Het is mogelijk om het hele eiland wandelend te bewonderen. Dus dat hebben wij ook gedaan. De hele stedentrip Napels stond al in het teken van adembenemende locaties en uren wandelen. Op Capri hebben we echt telkens een paar minuten stilgestaan, omdat het uitzicht zo spectaculair was. Onder andere bij Marina Grande kom je gegarandeerd unieke uitzichten tegen die de hele trip naar Capri al de moeite waard maken. 

Heerlijk genieten in Napels

Na ons avontuur op het eiland Capri zijn we weer terug gegaan met de boot naar de haven van Napels. We hadden nog twee dagen over van onze stedentrip. De ene dag zijn we naar Pompeii gegaan. Tijdens de laatste dag hebben we vooral rondgestruind in Napels zelf. Ik heb werkelijk waar de beste pizza ooit daar gegeten. Eenmaal thuis heb ik met mijn partner afgesproken om volgend jaar weer een stedentrip Napels te boeken bij Bebsy!