Home Reizen Waarom ik weekendjes weg beter vind dan vakanties

Waarom ik weekendjes weg beter vind dan vakanties

0
Waarom ik weekendjes weg beter vind dan vakanties

Sommige mensen hebben echt die twee of drie weken vakantie nodig, en dat kan ik volkomen begrijpen. Zeker als je kinderen hebt die met schoolvakanties te maken hebben, of je werkt zelf in het onderwijs, dan is het heel lastig om daar vanaf te wijken. Heb je echter geen last van allerlei beperkingen door een gezond gebrek aan nazaten, dan kan je er waarschijnlijk wel voor kiezen om lange weekends vrij te nemen in plaats van een aantal weken achter elkaar op vakantie te gaan. Zelf vind ik dit de ultieme uitkomst, en daar heb ik verschillende redenen voor. Bovendien zijn er ook studies die het met mij eens zijn, dus je kan er vanuit gaan dat het helemaal niet zo'n gek idee is. Daarom hier een aantal redenen om lange weekends vrij te nemen in plaats van lange vakanties. 

Meer efficiënt opladen

Ik vind het altijd wel grappig dat een vakantie vaak wordt gevierd met de figuurlijke activiteit van het opladen. In feite is dit namelijk ook wat je aan het doen bent, met name in relatie tot jouw productiviteit. Productiviteit op de werkvloer neemt nou eenmaal af als er te weinig vrije tijd voor de werknemer is. Stress en vermoeidheid krijgen de overhand, en het te verrichten werk lijdt hier gegarandeerd onder. Als je twee keer per jaar een klein aantal weken vakantie opneemt heb je als het ware maar twee oplaadpunten. Zo krop je die stress, vermoeidheid en gebrek aan productiviteit langer op dan nodig is. Met een lang weekend weg kun je juist regelmatig "opladen". Hierdoor blijft jouw productiviteit op peil, en bovendien is het net iets beter voor jou gezondheid.

Meer waar voor je tijd en geld

Met een redelijk aantal vrije dagen, laten we zeggen 25, kan je ongeveer 5 weken vrij nemen van werk. De weekenden heb je waarschijnlijk al vrij. Als je een lang weekend weggaat, dus van donderdagavond tot maandagavond, dan neem je daar elke keer twee vrije dagen voor op. Je kan dit dus pakweg elke vier weken doen. Nou zijn er een aantal verplichte vrije dagen, dus misschien heb je nog wat vrije dagen over. Eens in de vier weken op "vakantie" klinkt toch een stuk aantrekkelijker dan twee tot drie keer per jaar. Op die manier krijg je dus voor je gevoel een stuk meer waar voor jouw tijd. Ook zijn allerlei reisjes en overnachtingen een stuk goedkoper wanneer het om drie overnachtingen gaat dan wanneer je drie weken wilt boeken midden in de zomervakantie! En met die vier dagen vrij kan je gerust een weekendje weg buitenland boeken!