Waarom je vandaag nog moet overstappen op groene stroom

Een groot deel van de ondernemers in Nederland is al overtuigd van de voordelen van groene zakelijke energie. Zij nemen een groen energiecontract voor hun bedrijf af of hebben zakelijk zonnepanelen aangeschaft om eigen duurzame stroom mee op te wekken. Heb je ook een eigen bedrijf en is het tijd voor een nieuw zakelijk energiecontract? In dat geval vertellen we je graag meer over de voordelen van groene stroom voor je bedrijf, want geloof ons: die zijn er voldoende! In dit artikel lees je er meer over en wie weet beschik jij binnenkort over een groen energiecontract voor je onderneming.

Groene zakelijke energie is milieuvriendelijker

De meeste mensen stappen over op groene stroom omdat ze iets willen betekenen voor een betere wereld. Groene energie is namelijk stukken beter voor het milieu dan grijze stroom. Dat ligt voornamelijk aan de energiebron én de manier hoe beide soorten stroom worden opgewekt. Bij de productie van grijze stroom komt bijvoorbeeld veel meer CO2 vrij dan bij de productie van groene energie. CO2 is, zoals je misschien wel weet, schadelijk voor het milieu. Dit gas zorgt ervoor dat er een gat in de ozonlaag ontstaat waardoor het alsmaar warmer op aarde wordt – met uiteraard de nodige gevolgen. Daarnaast moet er gekeken worden naar de energiebronnen van beide soorten energie. Grijze energie wordt geproduceerd uit fossiele brandstoffen zoals aardolie en steenkool. Dat zijn bronnen die op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten. Groene stroom wordt daarentegen uit onuitputtelijke natuurlijke bronnen gehaald, zoals de zon en de wind. Die bronnen blijven altijd bestaan.

Je kunt je eigen stroom opwekken met zonnepanelen zakelijk

Wat ook heel voordelig is aan groene stroom is dat het een vorm van energie is die je zelf op kunt wekken. Als ondernemer kun je namelijk heel eenvoudig zonnepanelen zakelijk aanschaffen of leasen. Met behulp van je eigen zonnepanelen en een omvormer vang je zonnestralen op die vervolgens omgezet worden in bruikbare groene energie. Het grootste voordeel daarvan is dat je niet meer afhankelijk bent van de energiemarkt. Gaan de energietarieven bijvoorbeeld ineens omhoog, zoals nu het geval is, dan merk je dat niet wanneer je je eigen stroom opwekt. Dat is toch wel ideaal. Ook profiteer je op een gegeven moment van gratis energie. Dat is het geval wanneer je de investering eruit heb; meestal is dit gemiddeld na acht tot tien jaar. Vervolgens maak je nog tien tot vijftien jaar gebruik van gratis energie, omdat je de investering al hebt terugverdiend. En dat terwijl je groene stroom afneemt! De perfecte combinatie voor ondernemers wat ons betreft.

Voordelig groen energiecontract scoren door vergelijken

Vind je de overstap op zonnepanelen voor nu nog een beetje een te grote stap? Maar wil je wel profiteren van groene stroom voor je onderneming? In Nederland zijn er talloze energiebedrijven die groene energie aan bedrijven leveren. Door te beginnen met zakelijk energie vergelijken weet je binnen no time welk groen zakelijk energiecontract bij jouw verbruik en wensen past. Onze tip is om hierbij te starten met een zogeheten zakelijke energievergelijker; een online tool waarmee je direct kunt starten. Die vergelijker gaat op zoek naar de meest passende matches waaruit jij vervolgens een keuze kunt maken. Omdat een zakelijke energievergelijker altijd onafhankelijk is, weet je zeker dat je het meest complete aanbod te zien krijgt. Dat betekent dat je niet verder hoeft te zoeken naar nóg betere deals, want die heb je al voor je. Op die manier profiteer je van energie die duurzaam én voordelig is. Meer heb je eigenlijk niet nodig als ondernemer wanneer het om je zakelijke energiecontract gaat.