Waarom kiezen voor een gamepc

Mijn generatie was de eerste generatie die opgroeide met videospelletjes. Videogames die gespeeld konden worden op een Nintendo, Playstation of natuurlijk de computer. Spellen zoals Prince of Persia, Call of Duty etc waren de eerste echte computerspellen die ik zelf in mijn jeugd met veel plezier speelde. Persoonlijk heb ik eigenlijk mijn hele leven een voorkeur gehad voor de computer om videogames op te spelen. Alhoewel ik in het verleden ook een Playstation 2 en een Nintendo Wii heb gehad ging mijn voorkeur altijd uit naar een computer. Tegenwoordig worden er dan ook niet alleen meer persoonlijke computers gemaakt waarop je ook videogames kunt spelen maar willen mensen een pc specifiek voor gamen. In dit artikel bespreken we dan ook waarom je het beste kunt kiezen voor een game PC.

Schietspellen

Een van de grootste verschillen tussen videogames spelen op een console en videogames spelen op een computer is de manier van controle. Op een console speel je met een controller die vaak een joystick en een aantal knopjes heeft. Wanneer je videogames speelt op een computer maak je gebruik van je keyboard en muis. Een van de meest populaire genres van videogames zijn schietspellen. Je kunt deze spellen veel beter spelen als je ze op een computer speelt. De besturing met keyboard en muis is namelijk veel preciezer en daarom is voor fans van schietspellen de keuze voor een game PC veel beter dan een game console.

Andere functies

Waar je met game consoles alleen videogames kunt spelen en mogelijk films en series kunt kijken, is het heel goed mogelijk om met om met een game computer allerlei andere taken uit te voeren, zoals tekstbewerking, het internet surfen maar ook, juist omdat een gamecomputer zo sterk is, kun je er grafische bewerking en video editing mee uitvoeren. Ideaal dus voor creatieve professionals die in hun vrije tijd wat videogames willen spelen.

Zelf bouwen

Wanneer je echt een passie hebt voor computers kun je er zelfs voor kiezen om een eigen game PC te bouwen. Het is mogelijk om met RGB lichten deze pc een echt kunstwerkje te bouwen. Wanneer je nog nooit een pc zelf hebt gebouwd is het een goed idee om deze in elkaar te zetten samen met iemand die er verstand van heeft. Voordat je begint met bouwen moet je natuurlijk eerst alle materialen verzamelen. Doe eerst je research zodat je precies weet wat voor pc je in elkaar wilt zetten.