Home Nieuws Wanneer kunnen we weer uitgaan?

Wanneer kunnen we weer uitgaan?

0
Wanneer kunnen we weer uitgaan?

Ik ben vast niet de enige die zich deze vraag regelmatig stelt: Wanneer kunnen we weer uitgaan? Het is niet dat ik voor de Corona crisis elke weekend alleen maar op stap was, maar ik moet eerlijk toegeven dat het na al dit binnen zitten toch wel enorm begint te kriebelen! Deze blog wijdt ik daarom ook aan uitgaan voor én na de crisis.

Voor Corona

Het lijkt inmiddels jaren geleden dat we ons laatste feestje hebben bezocht. Dat is gelukkig alleen hoe het voelt, maar inmiddels is het al wel weer bijna drie maanden geleden dat onze favoriete bars en clubs hun deuren noodgedwongen moesten sluiten. Ook de aftrap van het festivalseizoen, wat meestal al rond eind maart of begin april van start gaat, hebben wij dit jaar moeten missen. Dat betekent dat je waarschijnlijk je laatste festival alweer een jaar geleden hebt bezocht. Of als je geluk hebt was je meest recente festivalbezoek in oktober, rond het Amsterdam Dance Event (ADE). 

En dan hebben we het hier alleen nog maar over de georganiseerde feestjes! Wanneer heb jij bijvoorbeeld voor het laatst een drankje gedaan met vrienden in een cocktailbar, biertjes gedronken op een zonnig Amsterdams terras of een dansje gewaagd in jouw favoriete late night bar? Voor mij persoonlijk is dit namelijk al weer veel te lang geleden. Juist vlak voor de crisis had ik het enorm druk met werk en thuis, waardoor ik geen tijd had om uit te gaan.

Na Corona

Ik houd mijn fingers crossed. Zoals het er nu uitziet zullen er namelijk geen georganiseerde evenementen en festivals mogen plaatsvinden tot 1 september. Als we ons deze zomer allemaal goed gedragen en zorgen dat het virus zich niet verder of opnieuw verspreid, is er een kans dat er vanaf september dan ook echt weer dingen mogelijk zijn. Natuurlijk zal het er allemaal heel anders uitzien en zullen we nog steeds afstand tot elkaar moeten houden. Eigenlijk heeft dit alleen maar voordelen, want niets is zo vervelend als in een té volgepakte club naar een andere zaal te moeten zien komen.

Zo zie je maar weer, deze crisis heeft ook zo zijn voordelen. Niet kunnen uitgaan heeft namelijk ook tot gevolg dat de meeste mensen veel minder alcolhol en/of drugs consumeren. Puur en alleen omdat er gewoon minder gelegenheid of aanleiding voor is. Natuurlijk zijn er altijd de uitzonderingsgevallen die juist uit verveling thuis speed gaan gebruiken en alsnog een speed verslaving ontwikkelen of elke avond een wijntje opentrekken. Laten we het er op houden dat dit meer de uitzondering is dan de regel!