Zakelijk autodelen behoort ook tot de mogelijkheden van Greenwheels

Zakelijk autodelen heeft de toekomst! Het is lang niet meer altijd nodig dat iedere medewerker van je bedrijf een leaseauto of een eigen auto heeft. Zeker nu er, ook in de toekomst, steeds meer thuis gewerkt zal worden is het hebben van een enorm wagenpark niet meer nodig. Door zakelijk autodelen kun je veel minder auto's in je wagenpark hebben. Wist je dat je zelfs zakelijk autodelen kunt met openbare deelauto's? Ook andersom is mogelijk. Wanneer je eigen auto's hebt, kun je daar, samen met Greenwheels, openbare auto's voor autodelen van maken. Zo zijn er steeds minder eigen auto's in omloop en kan de stad of de plaats waar je bedrijf is gevestigd, steeds groener worden.

Zakelijk autodelen zorgt voor minder kilometers file op de weg

Nu hebben we het afgelopen jaar al gemerkt dat thuiswerken wonderen doet voor de luchtkwaliteit. Ook het aantal (ernstige) autoongelukken wordt steeds verder teruggedrongen. Maar wat nu als er gewoon systematisch minder auto's op de weg zijn? Als jouw medewerkers hun afspraken buiten de deur zo moeten plannen dat ze gebruik kunnen maken van zakelijk autodelen? Dat levert natuurlijk heel veel op. Om te beginnen hoef je niet meer voor iedere medewerker een leaseauto te regelen, dat scheelt al veel geld. Ook worden je medwerkers (en jij!) gedwongen om beter na te denken: is het éch nodig om die bepaalde klant te bezoeken of kan dat ook online of telefonisch?

Altijd een auto in de buurt met autodelen

Je kunt natuurlijk alle auto's van je wagenpark retourneren naar de diverse dealers en leasemaatschappijen en overgaan op autodelen. Dat zal misschien even wennen zijn, maar uiteindelijk valt dat gerust mee. Maar ook voor privégebruik kun je een auto van Greenwheels delen. Gewoon in de stad waar je woont. In sommige steden staan heel veel auto's van Greenwheels, misschien zelfs wel bij jou in de straat. Dan kun je net zo goed gebruik maken van die auto en je eigen auto verkopen of inleveren bij de leasemaatschappij.

Autodelen is geschikt voor iedereen

Oké, bijna iedereen. Je moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een smatphone. Met de smartphone kun je, via de speciale Greenwheels app de auto reserveren. Dit doe je tot maximaal een kwartier van te voren. Heb je pech en is de auto van jouw voorkeur al gereserveerd door iemand anders? Dan staat er een straat verder vast een andere auto. In de app zie je welke auto bij jou in de buurt beschikbaar is.