Home Business Zakelijk lenen, hoe kan dat op een snelle manier?

Zakelijk lenen, hoe kan dat op een snelle manier?

0
Zakelijk lenen, hoe kan dat op een snelle manier?

De financiën van een bedrijf zijn complex. Er komen ontzettend veel factoren bij kijken, en het komt vaak genoeg voor dat een bedrijf (zeker een bedrijf dat net opstart of uit een crisis komt) financiële ondersteuning behoeft. Hiervoor is de financiële lening geschapen. Dus, of uw bedrijf nu vers uit het water komt of al een gevestigde naam is; hier leest u hoe een financiële of zakelijk lening berekenen werkt en hoe u snel een zakelijke lening afsluit.

Lenen

Een financiële lening werkt natuurlijk, in principe, hetzelfde als andere soorten leningen. Er wordt een afspraak getroffen tussen twee partijen over een som geld, die later aan de uitlenende partij wordt terugbetaald. De uitlener krijgt hiermee een vordering op de lening (het recht om dit geldbedrag op te eisen) en wordt hiermee de schuldeiser of geldschieter, en de lenende partij wordt hiermee schuldenaar. Deze overeenkomst, zeker bij een financiële lening, kan tussen een bank en een bedrijf gesloten worden, of tussen twee bedrijven. Ook kunnen de termijnen en afspraken verschillen, net als of en wat er als onderpand wordt aangeboden voor de leenovereenkomst. 

Hulpmiddelen

Uiteraard hoeft u zoiets als een zakelijke lening afsluiten niet alleen te doen. Er zijn verschillende hulpmiddelen om u en uw bedrijf hiermee te assisteren. Het is belangrijk dat u uzelf van tevoren goed oriënteert over de mogelijkheden en risico’s bij het afsluiten van een zakelijke lening. Veel van deze hulpmiddelen bevinden zich overigens online. Zo zijn er websites die de gemiddelde maandelijkse last uit kunnen rekenen die een bedrijf zoals het uwe wellicht zou betalen. Dit wordt uitgerekend gebaseerd op het geleende bedrag en de totale tijd die wordt afgesproken om dit terug te betalen, samen met de betaaltermijnen en de procent rente die wordt afgesproken. Als uw bedrijf dus, bijvoorbeeld, 2000 euro leent, tegen een terugbetaalperiode van 5 jaar, met een rentepercentage van 5,5, dan betaalt u maandelijkse ongeveer 40 euro. Terwijl, als u ditzelfde bedrag leent, maar met een terugbetaalperiode van 1 jaar, betaalt u ongeveer 180 euro.

Hopelijk heeft u iets aan deze informatie en helpt het u op weg bij het zelf aangaan van een zakelijke lening. Lees u goed in en vraag om u heen naar mensen met goede ervaringen! 

Bij het afsluiten van een zakelijke lening is het belangrijk om een aantal dingen goed op een rijtje te hebben. Hoeveel uw bedrijf kan missen, bijvoorbeeld, en wat u als bedrijf met het geleende geld wilt doen om dit na de termijn ook weer terug te kunnen betalen, en hier als bedrijf over het algemeen sterker uit te komen. Dat is tenslotte het einddoel van een zakelijke lening.